AcasăȘTIRI EXTERNEBiserica Catolică, la pământ! Pierderile sunt de zeci de milioane de euro!...

Biserica Catolică, la pământ! Pierderile sunt de zeci de milioane de euro! Ce s-a întâmplat

bisericaBiserica Catolică, la pământ! Pierderile sunt de zeci de milioane de euro! Ce s-a întâmplat

Pandemia a afectat grav finanțele Bisericii Catolice din Franța. În 2020, parohiile din „Hexagon” au înregistrat o scădere uriașă, de până la 40% din resursele financiare, din cauza restricțiilor împotriva noului coronavirus, a anunțat Conferința episcopilor din Franța (CEF). 

Pierderea netă a Bisericii în 2020 este estimată la 90 de milioane de euro, o scădere cu 17% pe parcursul unui an a resurselor sale totale, descrisă ca un „real șoc” financiar de către reprezentanții Bisericii Catolice din Franța.

Bisericile așteaptă donații de Crăciun

Restaurantele, barurile sau cluburile de noapte nu sunt singurele care au suferit consecințele economice ale epidemiei de coronavirus. În timpul prezentării raportului său financiar anual, Conferința Episcopilor din Franța (CEF) a anunțat că a înregistrat o scădere de la 30 la 40% a resurselor sale în 2020.

„Din cauza celor două carantine, din primăvară şi toamnă, şi în consecinţă a imposibilităţii catolicilor de a participa la slujbă, sunt aproape 90 de milioane de euro care nu au putut fi colectate în diocezele de pe întreg teritoriul”, a precizat Conferinţa Episcopilor din Franţa (CEF) cu ocazia prezentării bilanţului său financiar anual.

Finanțele generale ale Bisericii au înregistrat o ușoară scădere de 1,6% a resurselor în 2019 și 0,5% în 2018. În prezent, o treime din cele 90 de eparhii ale Franței se află în situații „complicate”, inclusiv 15 „în situații fragile”, estimează CEF în raportul său anual.

Pentru a atenua efectele acestei crize unice, Biserica catolică din Franța se bazează în primul rând pe o explozie de generozitate din partea credincioșilor săi în timpul unui apel major pentru cadourile de Crăciun, scrie francebleu.fr. De asemenea, a beneficiat de 5 milioane de euro ajutor de stat pentru activitatea parțială a celor 8.000 de angajați ai săi.

2021 va aduce rigoare și vânzare de active

Pentru 2021, s-au conturat și primele linii ale unei cure riguroase: raționalizarea, vânzarea de active, în special a imobilelor, a anumitor parohii.

Ambroise Laurent, secretar general adjunct al CEF responsabil cu finanțele, a menționat, de asemenea, amânarea sau anularea anumitor proiecte parohiale, în special sprijinirea comunităților din străinătate.

Susținută de CEF, o parte a comunității catolice din Franța s-a mobilizat puternic în noiembrie pentru a obține redeschiderea bisericilor către public în decembrie.

author avatar
Andreea Vlad
627 afisari

5 COMENTARII

  1. Iar papa cerea o lume fara proprietari si proprietăți. Cand Vaticanul este cel mai mare agent imobiliar. Au milioane de proprietăți. Si mai spun ca romanii dau bani la biserica. La catolici preoții prostesc bătrânii si in loc sa isi lase casele si averea la copii, o donează Vaticanului

  2. Pai da ca in mijlocul marxismului globalist, Sanctitatea sa a gasit rastimp sa se roage singur singurel pentru stoparea pandemica. Daia. Omul modern nu se roaga asteapta… hatz… ?… totul pica para malaiața in gura lu natafleața… hatz…

  3. sa dea banii care iau furat din donatiile pt misiuni si au cumparat proprietatile de lux in londra,pe via romana in roma deoparte si de alta cele mai scumpe cladiri de-alungul vechiului drum roman unde-i columna lui traian sunt detinute de episcopi si biserica in mare parte ..etc etc !!! rahat in tichia lor la munca ho,,s,…malici perversi !!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger