AcasăȘTIRI EXTERNEBIOLABORATOARELE DIN UCRAINA. Expert american, fost inspector ONU: „Sunt conduse de SUA,...

BIOLABORATOARELE DIN UCRAINA. Expert american, fost inspector ONU: „Sunt conduse de SUA, fără îndoială!”

Biolaboratoarele din Ucraina. Expert american, fost inspector la ONU: „Sunt conduse de SUA, fără îndoială”

Scott Ritter, fost inspector de armament al Organizației Națiunilor Unite în Irak, spune că este necesar să se investigheze laboratoarele biologice conduse de SUA din Ucraina pentru a se asigura că acestea sunt operate corespunzător în cadrul definit de Convenția privind armele biologice și cu toxine (BTWC).

„Investigațiile riguroase (…) pentru a restabili încrederea sunt absolut necesare pentru ca întreaga lume să poată fi sigură că Statele Unite operează în cadrul BTWC”, a spus Ritter într-un interviu recent acordat agenției Xinhua. Scott Ritter a fost ofițer de informații militare în Corpul Marin al Statelor Unite.

„Aceste laboratoare sunt conduse de SUA, fără îndoială”

În calitate de expert în arme strategice, Ritter a fost printre inspectorii care au supravegheat punerea în aplicare a Tratatului privind forțele nucleare cu rază intermediară. Ulterior, în 1991 a devenit inspector la comisia specială a Națiunilor Unite în Irak, cu misiunea de a supraveghea dezarmarea armelor de distrugere în masa, inclusiv a armelor biologice, în conformitate cu rezoluția 687 a Consiliului de Securitate al ONU.

El a demisionat în 1998 pentru a protesta contra ceea ce el a denunțat drept „interferență americană în activitatea inspectorilor”. Pe baza expertizei sale, Scott Ritter a avertizat administrația americană de atunci în 2003 împotriva planului său de a invada Irakul pe baza unor pretexte absurde. Poziția sa a fost justificată câțiva ani mai târziu, când nu a fost găsită nicio o armă de distrugere în masa în Irak.

„Aceste laboratoare sunt conduse de SUA, nu există nicio îndoială. Deși se află pe pământ ucrainean și sunt operate de oameni de știință ucraineni, ele funcționează în conformitate cu memorandumul din 2005 semnat între guvernul ucrainean și Departamentul de Apărare al SUA în virtutea legii  Nunn-Lugar”, a spus Ritter.

Aceasta face parte din instrumentele de cooperare în reducerea amenințărilor adoptate de Congresul SUA în urma prăbușirii URSS pentru a controla capacitățile armelor de distrugere în masă, în haosul care a urmat dispariția URSS, a explicat el.

Pentru el, acest program condus de SUA i se părea „responsabil”, deoarece era în interesul Statelor Unite să asigure închiderea definitivă a programelor de armament din epoca sovietică. Totuși, problema Statelor Unite este că le cere altor țări să respecte reguli cărora nu se supun, a subliniat el.

„Cred că această abordare foarte liberă și fantezică a contaminat intenția legitimă a laboratoarelor ucrainene”, a spus Scott Ritter, referindu-se la aceste așa-numite laboratoare de biosecuritate de nivel 3, construite în SUA în Ucraina, cu scopul de a desfășura activități biologice presupus legitime și, uneori, „cercetare defensivă asupra războiului biologic”.

Expertul a spus că nu înțelege de ce Statele Unite au avut nevoie să instaleze 26 de laboratoare în Ucraina. Potrivit lui, trebuie să se răspundă la această întrebare.

„Militarizarea” gripei aviare H1N1

„De asemenea, nu înțeleg cum ar putea fi permise să existe programe precum cele care au fost pretinse de ruși”, a spus el, referindu-se la afirmațiile ruse potrivit cărora unul dintre aceste programe este despre militarizarea gripei aviare H1N1 care poate fi transmisă sau transportată de păsările migratoare care zboară din Ucraina în Rusia.

Potrivit lui Scott Ritter, este legitim să se investigheze „vectorii naturali potențiali” din motive de securitate, dar cercetările biologice care vizează păsările migratoare care zboară în mod specific spre Rusia, dar nu în direcția opusă, sunt foarte îngrijorătoare.

Există astfel de elemente „problematice” în acest program, care sugerează că nu este făcut în scopuri binevoitoare, că există malpraxisuri, ceea ce înseamnă că nu este un program defensiv, ci unul ofensiv, iar asta este foarte îngrijorător”, a spus el.

Dl Ritter susține că veto-ul SUA din 2001 la protocolul adițional la BTWC trebuie depășit pentru a pune în aplicare un mecanism de monitorizare obligatoriu pentru a asigura relevanța convenției ca instrument juridic universal.

„În SUA nu se mai poate avea încredere”

„Din păcate, ca cetățean american care își iubește țara, trebuie să recunosc că în Statele Unite nu se mai poate avea încredere. Întreaga lume nu mai trebuie să accepte pe față pledoaria de nevinovăție a Statelor Unite”, a spus Ritter.

Pe 10 martie, Ministerul rus al Apărării a susținut că laboratoarele biologice finanțate de SUA din Ucraina lucrează la „transmiterea sub acoperire” a agenților patogeni, inclusiv pesta porcină africană, care ar putea face ravagii.

„Știm că Agenția Centrală de Informații a Statelor Unite (CIA) a făcut acest lucru în trecut (folosind arme biologice pentru a înfometiza populațiile în mod ascuns) și nu m-ar surprinde dacă CIA ar lua în considerare să facă acest lucru în viitor”, a avertizat Scott Ritter.

„De aceea este imperativ să avem capacități de inspecție intruzive pentru a ne asigura că astfel de activități nu au loc. Este absolut esențial să existe acest tip de mecanism de conformitate, altfel tratatul nu merită hârtia pe care este tipărit”, a conchis el.

author avatar
Tudor Borcea
1.160 afisari

6 COMENTARII

  1. Cand si prostii au aflat ca Putin a distrus laboratoarele de arme biologice din Ucraina Nazista, a aparut si ciumpalacul sa spuna NIMIC.

    ,,…Am avut trei pandemii în ultima sută de ani. Prima pandemie a fost în 1918, care a fost numită pandemia de gripă spaniolă. Acesta a fost momentul în care au implementat undele radio la nivel global și a crescut electrificarea universului nostru. Milioane de oameni au murit șase luni mai târziu în urma unei pandemii. Dupa al doilea război mondial, o altă pandemie, care a fost implementarea echipamentelor radar. La nivel global, sateliții s-au dezvoltat și au ieșit o mulțime de sateliți diferiți. Când a fost implementat sistemul au existat o serie de decese din cauza pandemiei. Ultima pandemie majoră a fost în 1968, care a fost numită gripa Hong Kong. Acum au lansat 5G și acest lucru afectează viețile oamenilor.
    Ucid oameni din întreaga lume și ei acoperă cu ,,virusul Corona’’.
    Una dintre țări, care este o țară uriașă ce are milioane de oameni, Rusia, nu a avut multe decese în zona virusului Corona, pentru că nu au implementat încă 5G pentru uz public. L-au implementat doar pentru uz exclusiv de către armată.
    Atunci când sunteți testat vă contamineaza cu SIDA, pentru că vor să acopere faptul că milioane de oameni vor muri din cauza frecvenței radio excesive… Vaccinurile au toxine. Iți dau boala… Vaccinurile vor veni cu un dispozitiv de urmărire numit cip RFID. Este un microcip care va fi asigurat în același timp cu vaccinurile. Acest lucru le va oferi posibilitatea de a te urmări…’’

  2. De unde stii ca a pornit de la China?Ti-a spus CNN-ul si Gadea?Ce usor va prosteste media.Ca si despre Ucraina de fapt.

  3. Nu are legatura cu electricitatea si 5G, ci cu experimentele “stiintifice” americane. Gripa “spaniola” din 1918 tot din Amerikka a venit.

  4. Legat de evenimentele recente, atat laboratoarele din Ucraina cat si cel din China de unde a “scapat” virusul aveau finantare amerikkana.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai

Românii se află în toiul pregătirilor de Paşte 2024, iar asta înseamna şi goana prin supermarketuri. Kaufland, Lidl şi Carrefour sunt câteva dintre cele...

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...
proger