AcasăȘTIRI EXTERNEBilanțul super-taifunului Rai din Filipine urcă la 208 morți (FOTO/VIDEO)

Bilanțul super-taifunului Rai din Filipine urcă la 208 morți (FOTO/VIDEO)

Bilanțul super-taifunului Rai din Filipine urcă la 208 morți (FOTO/VIDEO)

Super-taifunul Rai a ucis cel puțin 208 de persoane în Filipine, a anunțat luni, 20 decembrie, poliția națională, ceea ce face din acest fenomen natural unul dintre cele mai puternice care au lovit această țară în ultimii ani.

Cel puțin 239 de persoane au fost rănite și 52 sunt date dispărute în urma trecerii devastatoare a taifunului prin regiunile de sud și centrul arhipelagului, a adăugat poliția națională.

Peste 300.000 de oameni au fost nevoiți să-și părăsească casele de joi din cauza taifunului care a devastat sudul și centrul țării, potrivit Agenției Naționale a Dezastrelor Naturale din Filipine.

Un „carnagiu complet”

Rai a fost calificat drept „super-taifun” atunci când a lovit, joi, pe insula turistică Siargao, însoțit de vânturi de 195 km/h. De vineri, viteza vântului a scăzut la 155 km/h, potrivit Agenției Meteorologice din Filipine.

Furtuna a traversat partea de nord a insulei Palawan, o destinație turistică populară, vineri la sfârșitul după-amiezii, înainte de a se îndrepta spre Marea Chinei de Sud, în direcția Vietnam.

Aceasta este una dintre cele mai puternice furtuni care au lovit Filipine în decembrie, în ultimul deceniu”, a declarat Alberto Bocanegra, responsabil al Federației Internaționale a Societăților Crucii Roșii și Semilunei Roșii în Filipine.

„Informațiile pe care le primim și imaginile pe care le primim sunt foarte alarmante”, a spus el.

Filiala Crucii Roșii din Filipine a raportat un „carnagiu complet” în zonele de coastă. Furtuna a rupt acoperișuri, a smuls copaci, a dărâmat stâlpi, a demolat case de lemn și a inundat sate – reamintind de „super-taifunul” Haiyan care a lovit arhipelagul în 2013.

Numit Yolanda în Filipine, Haiyan a fost cel sever ciclon înregistrat în țară, ucigând peste 7.300 de persoane.

Una dintre insulele cele mai afectate de Rai este Bohol – cunoscută în special pentru tarsierii săi, o primată endemică în arhipelag – unde au murit cel puțin 74 de persoane, a declarat guvernatorul provinciei Arthur Yap pe pagina sa de Facebook.

author avatar
Tudor Borcea
303 afisari
Zenville

Ultimele știri

Promisiunea lui Florin Piersic, de pe patul de spital. Mesajul emoţionant pe care l-a transmis fanilor

Florin Piersic a fost reevaluat cardiologic de medicii Spitalului „Foișor” din București, unde este internat actorul în vârstă de 88 de ani. Starea sa...

De ce românii cumpără tot mai mult produsele marcă proprie ale supermarketurilor. Nu e vorba doar despre preţ

Retailerii au observat că au început să se golească, într-un timp cât mai scurt, rafturile pe care sunt aşezate produsele marcă proprie.Cercetările de piață...
proger