AcasăȘTIRI EXTERNEBilanț rar prezentat de Armata Ucrainei. Câți soldați pierde Kievul zilnic

Bilanț rar prezentat de Armata Ucrainei. Câți soldați pierde Kievul zilnic

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Voluntarii ucraineni dezertează, abandonați de Zelenski / „Un cartof pe zi”, „trimiși la moarte sigură”

Generalul Mark Milley, președintele șefilor Statului Major al Armatei, a declarat că forțele ruse depășesc numeric forțele ucrainene din regiunea Donbas. Acesta recunoaște că „cifrele îi favorizează în mod clar pe ruși”.

Când a fost întrebat despre rata victimelor ucrainene, Milley a spus că este dificil de estimat. Oficialul american a citat rapoartele anterioare ale presei, care vorbeau despre aproximativ 100 de morți și până la 300 de răniți în fiecare zi, care au fost „în apropierea evaluărilor noastre”.

Până la 1.000 de victime în rândul armatei ucrainene

Cea mai recentă estimare ucraineană este terifiantă. Până la 1.000 de soldați ucraineni sunt uciși sau răniți în fiecare zi în regiunea Donbas din estul Ucrainei, cu 200 până la 500 de morți în medie și mult mai mulți răniți, a declarat miercuri David Arakhamia, care conduce negocierile Ucrainei cu Rusia și este unul dintre cei mai apropiați consilieri ai lui Zelenski, citat de publicația americană Axios.

Președintele Volodimir Zelenski a declarat la 1 iunie că între 60 și 100 de soldați ucraineni sunt uciși zilnic, în timp ce Rusia și-a intensificat ofensiva din Donbas. În ultimele două săptămâni, acest număr a crescut semnificativ, potrivit lui Arakhamia.

Zelenski a ordonat mobilizare generală

Deși armata Ucrainei suferă pierderi semnificative, liderii ucrainenii cer în continuare arme statelor Occidentale. „Avem oameni antrenați să atace, să contraatace, dar avem nevoie de arme pentru asta”, a susținut Arakhamia, deși în urmă cu câteva zile armata ucraineană a început vânătoarea de recruți pe plajele din Odesa.

Armata lui Zelenski rămâne fără soldați! O dovedește decizia de a mobiliza sute de mii de oameni, un ordin în acest sens fiind semnat chiar de președintele Ucrainei!

author avatar
Andreea Vlad