AcasăȘTIRI EXTERNEBigTech și administrația Biden îi vânează pe susținătorii lui Trump. Facebook i-a...

BigTech și administrația Biden îi vânează pe susținătorii lui Trump. Facebook i-a spionat și turnat la FBI

BigTech și administrația Biden îi vânează pe susținătorii lui Trump. Facebook i-a spionat și turnat la FBI

Facebook a spionat mesajele și datele private ale utilizatorilor americani și i-a raportat la FBI dacă exprimau sentimente antiguvernamentale sau împotriva autorităților – sau dacă puneau sub semnul întrebării alegerile din 2020, fraudate, acuză Donald Trump, potrivit unor surse din cadrul Departamentului de Justiție.

 

În cadrul operațiunii de colaborare cu FBI, cineva de la Facebook a marcat cu roșu aceste mesaje private, presupus subversive, în ultimele 19 luni, și le-a transmis în formă redactată unității operaționale de combatere a terorismului intern de la sediul central al FBI din Washington, DC, fără un mandat. „A fost făcut în afara procesului legal și fără un motiv probabil”, a susținut una dintre surse, care a vorbit sub rezerva anonimatului.„Facebook pune la dispoziția FBI conversații private, care sunt protejate de Primul Amendament”.

„A fost o pierdere de timp”

Aceste mesaje private au fost apoi distribuite ca „piste” către birourile FBI din întreaga țară, care ulterior au cerut mandate de la procuratura din districtul lor pentru a obține în mod oficial conversațiile private pe care Facebook le-ar fi arătat deja. Dar atunci când utilizatorii de Facebook vizați au fost investigați de către agenții dintr-un birou local al FBI, uneori folosind tehnici de supraveghere sub acoperire, nu a ieșit la iveală nimic periculos

„A fost o pierdere de timp”, a declarat o sursă familiarizată cu cererile de mandat depuse în timpul unei frenezii de 19 luni de către sediul central al FBI din Washington DC, pentru a produce un număr de cazuri care să corespundă retoricii administrației Joe Biden privind terorismul intern după revolta din 6 ianuarie 2021 de la Capitoliu. Utilizatorii Facebook ale căror comunicări private au fost semnalate de Facebook ca fiind terorism intern pentru FBI erau toți „persoane conservatoare de dreapta”, informează The New York Post.

„Erau americani care erau furioși după alegeri (pierdute de Trump în favoarea lui Biden) și care își dădeau drumul la gură și vorbeau despre organizarea de proteste. Nu era vorba de violență sau de masacrarea sau asasinarea cuiva”.

Facebook încearcă să se justifice

În două declarații contrastante, trimise în interval de o oră, Erica Sackin, purtător de cuvânt din cadrul companiei mamă a Facebook, Meta, a susținut că interacțiunile Facebook cu FBI au fost concepute pentru a-i „proteja pe oameni de rău”

În prima sa declarație, ea a spus: „Aceste afirmații sunt false, deoarece reflectă o neînțelegere a modului în care sistemele noastre protejează oamenii de răul produs și a modului în care colaborăm cu forțele de ordine. Examinăm cu atenție toate solicitările guvernamentale de informații despre utilizatori pentru a ne asigura că sunt valabile din punct de vedere legal și respingem adesea aceste solicitări. Răspundem la solicitările legale de informații în conformitate cu legislația aplicabilă și cu termenii noștri și furnizăm notificări utilizatorilor ori de câte ori este permis””

Într-o a doua „declarație actualizată”, trimisă 64 de minute mai târziu, Sackin și-a modificat limbajul pentru a spune că afirmațiile sunt „greșite”, nu „false”. „Aceste afirmații sunt pur și simplu greșite. Sugestia că noi căutăm în mesajele private ale oamenilor un limbaj antiguvernamental sau întrebări despre validitatea alegerilor anterioare și apoi le furnizăm în mod proactiv FBI-ului este pur și simplu inexactă și nu există nicio dovadă care să o susțină”, a declarat Sackin, un expert în răspuns la crize din Washington DC care a lucrat anterior pentru Planned Parenthood și „Obama for America”, iar acum conduce comunicările Facebook privind „combaterea terorismului și organizațiile și persoanele periculoase”.

Limbajul dublu al FBI

Într-un comunicat, miercuri, FBI nu a confirmat și nici nu a infirmat acuzațiile care i-au fost aduse cu privire la operațiunea sa comună cu Facebook, care este desemnată ca fiind „neclasificată/sensibilă pentru forțele de ordine”. Răspunzând la întrebările privind utilizarea abuzivă a datelor doar ale utilizatorilor americani, declarația s-a concentrat în mod curios asupra „actorilor străini cu influență malign”, dar a recunoscut că natura relației FBI cu furnizorii de social media permite un „schimb rapid” de informații și este un „dialog continuu”.

„FBI întreține relații cu entități din sectorul privat din SUA, inclusiv cu furnizorii de social media. FBI a pus la dispoziția companiilor indicatori de amenințări străine pentru a le ajuta să își protejeze platformele și clienții de abuzurile comise de actori străini cu influență malignă. Companiile americane au transmis, de asemenea, FBI-ului informații cu valoare de investigație referitoare la influența străină malignă. FBI colaborează îndeaproape cu partenerii interagenții, precum și cu partenerii statali și locali, pentru a se asigura că facem schimb de informații pe măsură ce acestea devin disponibile. Acestea pot include informații despre amenințări, piste utilizabile sau indicatori. De asemenea, FBI a stabilit relații cu o varietate de companii din domeniul social media și al tehnologiei și menține un dialog permanent pentru a permite un schimb rapid de informații despre amenințări”.

„Căutau persoane conservatoare de dreapta”

Negarea de către Facebook a faptului că furnizează în mod proactiv FBI datele private ale utilizatorilor fără o citație sau un mandat de percheziție, dacă este adevărată, ar indica faptul că transferul inițial a fost făcut de către o persoană (sau persoane) din cadrul companiei desemnată ca „sursă umană confidențială” de către FBI, cineva cu autoritatea de a accesa și de a căuta în mesajele private ale utilizatorilor. În acest fel, Facebook ar avea o „negare plauzibilă” dacă ar apărea întrebări cu privire la utilizarea abuzivă a datelor utilizatorilor, iar confidențialitatea angajaților săi ar fi protejată de FBI.

„Au avut acces la căutări și au reușit să le localizeze, să identifice aceste conversații din milioane de conversații”, potrivit uneia dintre sursele din cadrul Departamentului de Justiție. Unii dintre americanii vizați postaseră fotografii cu ei înșiși „trăgând împreună cu arme de foc și plângându-se de ceea ce s-a întâmplat după alegerile din 2020. Câțiva erau membri ai unei miliții, dar acest lucru este protejat de Al Doilea Amendament.

„Ei (Facebook și FBI) căutau persoane conservatoare de dreapta. Niciunul nu era de tip Antifa”.

„Puterea combinată a Big Tech cu brațul autorităților”

Sursele din cadrul DOJ au decis să vorbească cu The New York Post, cu riscul carierei lor, deoarece sunt îngrijorate de faptul că aplicarea legii federale a fost politizată și abuzează de drepturile constituționale ale unor americani nevinovați.

Ele spun că mai mulți denunțători sunt gata să li se alăture. De luni de zile, în cadrul FBI și în unele părți ale Departamentului de Justiție, au început să apară neliniști în rândul angajaților de rând. Care au ajuns la apogeu după raidul de luna trecută la casa fostului președinte Donald Trump, Mar-a-Lago, din Florida.

„Cel mai înspăimântător lucru este puterea combinată a Big Tech care conlucrează cu brațul de aplicare a legii al FBI”, spune un denunțător. „Google, Facebook și Twitter, aceste companii sunt globaliste. Nu au la inimă interesul nostru national”.

author avatar
Tudor Borcea
406 afisari

2 COMENTARII

  1. Si doar de fb s a aflat, dar gunoaiele ce se cred stapanii lumii au toate pârghiile posibile sa te nauceasca

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger