AcasăȘTIRI EXTERNEBigPharma sfidează UE. Achizițiile de vaccinuri: directorul Pfizer refuză să depună mărturie...

BigPharma sfidează UE. Achizițiile de vaccinuri: directorul Pfizer refuză să depună mărturie în fața Parlamentului European

BigPharma sfidează UE. Achizițiile de vaccinuri: președintele Pfizer refuză să depună mărturie în fața Parlamentului European / Foto: Twitter

Directorul general al Pfizer, Albert Bourla, a refuzat din nou să depună mărturie în fața comisiei speciale Covid-19 a Parlamentului European, care anchetează modul în care s-a făcut achiziția de vaccinuri pentru blocul comunitar de la gigantul BigPharma.

„De la audierea din octombrie, nu mai avem alte informații pe care să le împărtășim cu comisia, așa că refuzăm respectuos invitația de a reveni din nou asupra acestor probleme”, se arată într-o scrisoare a lui Albert Bourla, datată 2 decembrie.

Big Pharma sfidează Bruxelles-ul

Bourla a renunțat anterior la o întâlnire pentru a depune mărturie în fața comisiei, în octombrie, în cadrul căreia care se aștepta să fie confruntat cu întrebări dificile privind modul în care au fost încheiate acordurile secrete privind vaccinurile anti-Covid-19.

Această decizie a fost luată în urma unui raport de audit privind strategia UE de achiziționare a vaccinurilor, care a ridicat noi întrebări cu privire la contactele dintre directorul general al Pfizer și președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care au precedat un contract de vaccinuri în valoare de mai multe miliarde de euro, scrie Politico.

La 14 octombrie, Parchetul European a confirmat că are în desfășurare o anchetă privind achizițiile de vaccinuri de către UE, dar nu a precizat încă cine este investigat sau care dintre contractele de vaccinare ale UE sunt analizate.

La audierea din 10 octombrie, președintele Pfizer pentru piețele internaționale dezvoltate, Janine Small, s-a confruntat cu întrebări repetate din partea comisiei privind absența lui Bourla, una dintre acestea fiind chiar înregistrată pe laptopurile unor eurodeputați.

Small a răspuns, de asemenea, la întrebări privind negocierile contractelor de vaccinare și vaccinurile în sine, inclusiv una din partea europarlamentarului olandez Robert Roos (grupul ECR), care a întrebat dacă vaccinul a fost testat pentru capacitatea sa de a preveni transmiterea, înainte de a intra pe piață.

La 28 octombrie, comisia Covid-19 i-a adresat o a doua invitație lui Bourla.

„Comisia a considerat că, în timpul audierii anterioare cu reprezentanții industriei farmaceutice, în care Pfizer a fost reprezentată de dna Janine Small, au rămas fără răspuns întrebări importante privind acordurile de achiziție în avans dintre Uniunea Europeană și Pfizer, care intră în responsabilitatea directorului general și la care numai acesta are autoritatea de răspunde”, a declarat, luni, președintele comisiei, Kathleen Van Brempt (Grupul S&D).

„În calitate de președinte al comisiei, regret profund refuzul doctorului Bourla de a discuta această chestiune cu membrii Parlamentului European”, a spus ea. „În calitate de colegiuitor al bugetului european, Parlamentul are dreptul de a obține transparență totală cu privire la modalitățile acestor cheltuieli și la negocierile preliminare care au condus la acestea”.

author avatar
Tudor Borcea
587 afisari

8 COMENTARII

  1. Intrarea in NATO SI UE se dovedeste pe zi ce trece un dezastru !,orce vot a fost cumparat prin cedarea avutiei nationale ,fabrici ,resurse minerale ,pamant , paduri ,banci ,inclusiv gajarea rezervei de aur a Romaniei. Odata cu cedarea acestor avutii nationale a venit si cedarea suveranitatii si amestecul puterilor straine in administrarea si guvernarea tarii.
    Dupa 32 de ani de asa zisa libertate si democratia prostului !,tot STS aduna voturile si stabileste cine trece la butoane !,asa-i cand golania si hotia ajunge stapana in Romania.
    Sfidarea Bigpharma are un dedesubt ce -i permite sa santajeze UE !,vezi unde munceste sotul Ursulei van der Leyen ?,vezi cine a negociat miliardele de asa zise vaccinuri ?.
    HOTIA ,CORUPTIA LA NIVELUL UE ESTE LA NIVELUL MAXIM !,AVERILE NU SE FAC PRIN MUNCA ,SE FAC PRIN HOTIE DIN TOATE TIMPURILE !.

  2. Trebuia de mult audiat la brat cu Ursula, nu in Parlamentul European ci de Parchetul European. Ce atata lalaiala cu dosarul. Sa se prezinte europenilor, ca tot se invoca transparenta, contractele incheiate de producatorii de vaccinuri cu Comisia Europeana. 99% din probe se vor gasi in aceste contracte.

  3. ,, …Vaccinul „experimental” încalcă articolul 32 din Convenția de la Geneva din 1949.
    Conform acestui articol, sunt interzise „mutilarea și experimentele medicale sau științifice care nu sunt necesare pentru tratamentul medical al unei persoane protejate”.
    Conform articolului 147, efectuarea de experimente biologice pe persoane protejate constituie o încălcare gravă a Convenției. Vaccinul „experimental” încalcă toate cele 10 coduri de la Nürnberg – care aplică pedeapsa cu moartea pentru cei care încearcă să încalce aceste legi internaționale.’’
    https://oficialmedia.com/vaccinul-experimental-incalca-toate-cele-10-coduri-de-la-nuremberg-care-aplica-pedeapsa-cu-moartea/

  4. Daca „Bigfarma’, dupa ce s-a indestulat, face bip pe UE, noi ce ar trebui sa facem?
    Codruta ce o zice, ca e platita pentru asta….

  5. Daca erau rusi le confiscau toata averea. Astora de ce nu le confisca? Atunci cand e ban public , nu poate fi confidentialitate si secret. Eu vreau sa stiu ce ai facut cu banii mei si in ce conditii.

  6. Iata ce contine vaccinul ucigas:
    ,,- Formaldehidă/Formalină – Otrăvire sistematică foarte toxică și cancerigen; – Betapropiolactonă – Substanță chimică toxică și cancerigenă. Poate provoca moartea/rănirea permanentă după expunerea foarte scurtă la cantități mici. – Timerosal (mercur) – Neurotoxină. Induce leziuni celulare, reduce activitatea de oxidare-reducere, degenerarea celulară și moartea celulară. Legat de tulburări neurologice, Alzheimer, demență și autism; – Ser fetal bovin – Recoltat de la fetuși bovini (vaci) prelevați de la vacile gestante înainte de sacrificare;- Culele fibroblastice diploide umane – celule fetale avortate. ADN-ul străin are capacitatea de a interacționa cu al nostru; – Celule de rinichi de maimuță verde africană – pot transporta virusul SV-40 care cauzează cancer, care a contaminat deja aproximativ 30 de milioane de americani ; – Acetonă – Poate provoca leziuni ale rinichilor, ficatului și nervilor; – ADN de la Circovirus tip-1 porcin (porc) ; – Culturi de celule pulmonare embrionare umane (de la fetuși avortați)’’
    https://www.cdc.gov/vaccines/pubs/pinkbook/downloads/appendices/b/excipient-table-2.pdf

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger