AcasăȘTIRI EXTERNEBig Pharma vrea vaccinarea populației împotriva variolei maimuței!/Alertă în SUA

Big Pharma vrea vaccinarea populației împotriva variolei maimuței!/Alertă în SUA

Big Pharma dă iar lovitura. Vaccinul împotriva variolei maimuței, în mâna unui singur producător / Foto: Facebook

După ce în ultimii doi ani s-a vorbit aproape doar despre COVID-19 și vaccinarea anti-COVID, de câteva luni încoace variola maimuței a ajuns în prim-planul preocupărilor specialiștilor, odată cu confirmarea mai multor cazuri de infectare, în Europa, dar și în Statele Unite. Acum în centrul atenției au ajuns subiecte ce țin de testarea și vaccinarea împotriva variolei maimuței.

În tot acest context, s-a aflat că unii experți avertizează că lipsurile în materie de testare și de acoperire vaccinală pentru variola maimuței – monkeypox – riscă să lase SUA vulnerabile în fața eventualității pierderii controlului asupra focarului virusului tropical.

Liderii din domeniul sănătății publice din cadrul National Coalition of STD Directors (NCSD) și de la Universitatea George Washington atrag atenția asupra faptului că un răspuns fracturat și lacunar la focar poate avea consecințe grave, titrează Daily Mail.

Anterior, unii experți au avertizat că, probabil, virusul s-a răspândit nedetectat în SUA de ceva timp. Cifre de dată recentă indică faptul că SUA au înregistrat 460 de cazuri în 31 de state și Districtul Columbia.

Testarea, un proces lent

Testarea pentru acest virus a fost un proces lent și anevoios până acum, titrează sursa menționată. În momentul în care un pacient începe să prezinte simptome ale virusului, este mai întâi examinat pentru familia de viruși ortopox. Genealogia include variola maimuțelor.

Pentru a confirma un caz de variolă a maimuței, probele trebuie trimise la CDC (Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA) pentru testare, unde apoi se face confirmarea. Accesul la testare este, însă, limitat, titrează aceeași sursă.

Milioane de doze de vaccin Jynneos comandate de SUA

Unii specialiști compară actualul răspuns la situația generată de variola maimuței cu cel din cazul COVID-19, din martie 2020. „Cred că vom continua să repetăm aceste greșeli pentru că acesta a fost palmaresul nostru”, a declarat Jon Andrus, profesor la Universitatea amintită, citat de Daily Mail.

„Am avut, ce, mai mult de cinci sau șase valuri de Covid și se pare că de fiecare dată suntem puțin prinși cu garda jos… oprirea transmiSIBILITĂȚii necesită să citim cu toții de pe aceeași pagină. Toți avem aceeași foaie de parcurs”.

Oficialii americani au comandat aproximativ 4,4 milioane de doze de vaccin Jynneos – inclusiv alte 2,5 milioane săptămâna trecută. E vorba de vaccinul de la producătorul danez Bavarian Nordic, numit Jynneos.

author avatar
Andrei Coman
738 afisari

6 COMENTARII

    • Cand te-ai obisnuit sa-ti vina miliardele e greu sa te mai opresti Big Pharma
      Aviz si politicienilor muisti ce conduc tara si nu se mai satura de miliarde

  1. De ce să te testezi pentru o boală specifică devianților?
    Mîine, poimâine ăștia vor vrea ca și bărbații să se testeze de cancer de col uterin, spre exemplu.

  2. Oare când se găsește o “echipa” sa-i oprească pe ăștia ce tot inventează “microbi și boli” ca deja întrec orice limita!!!
    Nu va mai cred oamenii, mulți s-au convins de minciunile voastre, 💩💩👹☠️👎🤮

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger