AcasăȘTIRI EXTERNEBig Pharma învârte banii cu lopata. Un nou vaccin anti-Covid-19, aprobat de...

Big Pharma învârte banii cu lopata. Un nou vaccin anti-Covid-19, aprobat de urgență în China

Big Pharma învârte banii cu lopata. Un nou vaccin anti-Covid-19, aprobat de urgență în China / Foto: printscreen

Compania chineză CanSino Biologics Inc. a declarat duminică că vaccinul său anti Covid-19, dezvoltat recent, a fost aprobat de autoritatea de reglementare a medicamentelor din China pentru utilizarea de urgență ca vaccin de rapel.

Versiunea inhalată a vaccinului anti-Covid-19 vectorizat cu adenovirus al CanSino a obținut undă verde din partea Administrației Naționale a Produselor Medicale, a precizat compania într-un document depus duminică.

Concurență acerbă pe piața Big Pharma

„Aprobarea va avea un impact pozitiv asupra performanței companiei dacă vaccinul va fi ulterior achiziționat și utilizat de către agențiile guvernamentale relevante”, a declarat CanSino.

Compania a avertizat, totuși, că se va confrunta cu o concurență acerbă din partea altor vaccinuri din China care au obținut, de asemenea, aprobarea guvernamentală sau se află în teste clinice, informează U.S. News.

China a acordat o autorizație de utilizare de urgență și pentru vaccinul Covid-19 al Livzon Pharmaceutical Group Inc. ca vaccin de rapel, a declarat vineri Livzon, unul dintre cele doar două produse noi împotriva acestei boli pe care țara le-a autorizat în mai mult de un an.

CanSino a mai spus că nu se știe când va putea fi comercializat vaccinul său, deoarece mai sunt necesare aprobări administrative suplimentare, în timp ce vânzările vor depinde de situația epidemică în țară și în străinătate, precum și de rata de vaccinare din China.

China a înregistrat recent o recrudescență a focarelor de Covid-19. Shenzhen, centrul tehnologic din sudul țării, a impus sâmbătă o închidere de weekend în majoritatea zonelor orașului, în timp ce metropola Chengdu, din sud-vestul țării, și-a pus joi cei 21 de milioane de locuitori sub izolare.

China continentală a raportat 1.848 de cazuri noi de coronavirus pentru data de 3 septembrie, incluzând atât infecții simptomatice, cât și asimptomatice, comparativ cu 1.988 de cazuri noi cu o zi înainte.

author avatar
Tudor Borcea
258 afisari

4 COMENTARII

  1. Waxerii să-și actualizeze crotalul eectronic, să-și pregătească venele. S-au scos pe piață doze noi/
    În frunte cu plăvanul, ghiță pensatul, tăpălabă, arahatul, moldovan 0Mengele, jumară fotograful, musta, imbri, cherecheș, mahler piromana… dar și trolii lui tăpălăbuș ca nik, fără noimă, alex….
    Să arate că „le pasă”, că „sunt responsabili”, NU!?

    • vezi mah milogule de kakaturile tale.
      ma ia o carte de gramatica, invata sa scrii, perdant agramat !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger