AcasăȘTIRI EXTERNEBiden vrea să închidă SUA pe fondul pandemiei de Covid-19

Biden vrea să închidă SUA pe fondul pandemiei de Covid-19

Biden spune că ar fi dispus să închidă țara pentru a opri răspândirea coronavirusului dacă oamenii de știință ar recomanda acest lucru.

Candidatul democrat la președinția SUA, Joe Biden, a declarat într-un interviu pentru ABC News că ar fi de acord să închidă din nou țara, dacă oamenii de știință ar recomanda acest lucru pentru a combate criza de coronavirus.

„Aș închide-o. I-aș asculta pe oamenii de știință ”, a spus Biden, apărând alături de vicepreședintele campaniei sale, Kamala Harris, în primul lor interviu comun.

Pandemia de Covid-19 – prima prioritate a lui Biden

Decizia fără precedent din această primăvară de a închide întreprinderile, școlile, bisericile pentru a lupta împotriva răspândirii coronavirusului a avut ramificări ample asupra vieții cotidiene a americanilor. Președintele Trump a făcut eforturi ca școlile, bisericile și întreprinderile să se redeschidă pentru ca economia să se miște din nou.

În interviul ABC News, Biden a punctat această decizie și a numit-o „greșeala fatală” a administrației Trump în reprimarea virusului, care a infectat până la 5,6 milioane de americani și a ucis peste 175.000 de oameni. „Acesta este defectul fundamental al acestei administrații. Pentru a menține țara în mișcare și economia în creștere, iar oamenii să poată merge la muncă, trebuie să faceți față virusului ” a adăugat acesta.

„Voi fi pregătit să fac tot ce trebuie pentru a salva vieți, deoarece nu putem face ca țara să se miște până nu vom controla răspândirea virusul”, a spus Biden.

Fostul vicepreședinte a susținut că problema coronaviruslui va fi prioritatea sa, dacă va fi ales, și că poate face față pandemiei mai bine decât Trump. „În calitate de președinte, primul pas pe care îl voi face va fi să controlez virusul care a afectat atâtea vieți”, a declarat el.

Trump, un ipocrit și un patriot, în același timp

Într-o postare pe Twitter pe data de 20 iulie, Donald Trump a transmis că: „Suntem uniți în efortul nostru de a învinge virusul invizibil din China și mulți oameni spun că este patriotic să porți o mască de față atunci când nu poți păstra distanțarea socială. Nu este nimeni mai patriotic decât mine, președintele vostru preferat!”.

Deși mesajul lui Trump despre purtarea măștii a fost ambiguu, el a refuzat să o poarte luni întregi și a așteptat până la sfârșitul lunii iulie pentru a începe să-i încurajeze pe americani să-și pună măști.Parlamentarii Partidului Republican l-au îndemnat pe președinte să poarte mască în public.

„Din păcate, această practică simplă de salvare a propriei vieții a devenit parte a unei dezbateri politice care spune că: Dacă ești pentru Trump, nu porți mască. Dacă nu sunteți împotriva lui Trump, da ”, a declarat președintele Comitetului Sănătății, Educației, Muncii și Pensiilor, Lamar Alexander, în timpul unei audieri la sfârșitul lunii iunie. „De aceea am sugerat că președintele trebuie să poarte ocazional o mască, chiar dacă nu sunt multe ocazii când este necesar ca el să facă acest lucru. Președintele are milioane de admiratori. I-ar urma exemplul. ”

De asemenea, Trump a susținut măștile într-un interviu acordat lui Chris Wallace de la Fox News. „Cred că măștile sunt bune” a spus acesta.

Însă la o conferință de presă interioară din New Jersey, actualul președinte a apărat un grup de susținători, care s-au prezentat fără a purta măști, încălcând mandatele statului. „Ați spus că pandemia o să dispară, dar am pierdut deja 6.000 de americani săptămâna aceasta și doar în această cameră aveți zeci de oameni care nu respectă măsurile sanitare din New Jersey”, a spus un reporter președintelui.

author avatar
Nicoleta-Mirela Pirvu
154 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger