AcasăȘTIRI EXTERNEBiden și Trump găsesc un punct comun – pe Marte

Biden și Trump găsesc un punct comun – pe Marte

Decolarea elicopterului Ingenuity Mars(atașat roverului Perseverance) din craterul Jezero de pe Marte, care ar urma să fie prima încercare de zbor propulsat pe altă planetă, a pus capăt pe  moment bătăliilor partizane de la Washington.

Atât democrații cât și republicanii au îngropat securea războiului în speranța adoptării unui buget mai mare pentru ca NASA să își îndeplinească cele mai ambițioase misiuni, inclusiv trimiterea de oameni pe Lună și Marte, recuperarea probelor de sol marțian pe Pământ și explorând în continuare sistemul nostru solar cu roboți.Laboratorul de Propulsie NASA(JPL) a anunțat că zborul Ingenuity Mars, prevăzut pentru duminică,11 aprilie, a fost reprogramat “până nu mai devreme de 14 aprilie”. Elicopterul a costat aproximativ 80 de milioane de dolari pentru construcție și se preconizează că va costa alte 5 milioane ca să funcționeze în timpul misiunii sale de testare de o lună, conforma datelor de la Planetary Society, publicate de Politico. Este doar o fracțiune din sumele pe care Congresul trebuie să le aprobe dacă SUA vor să trimită oameni pe Marte. O călătorie pe Planeta Roșie va costa aproximativ 500 miliarde USD pentru proiectarea și construirea unei nave spațiale, plus alți bani pentru a sprijini astronauții pe durata misiunii. Bugetul NASA are un drum lung de parcurs pentru a ajunge la acest lucru. Congresul a alocat 23,3 miliarde de dolari pentru agenția spațială în anul fiscal 2021, iar  planul pe 2022 al administrației Biden prevede 24,7 miliarde de dolari. La nivelul actual, NASA ar trebui să-și dedice întregul buget timp de mai bine de 20 de ani programului Marte pentru a realiza o misiune – o sarcină care va avea sprijinul democraților și republicanilor. De fapt, Joe Biden  și-a exprimat susținerea pentru trei dintre inițiativele spațiale de top ale fostului președinte Donald Trump: Forța Spațială, Consiliul Național al Spațiului și programul Artemis pentru a readuce astronauții pe Lună. Secretarul de presă de la Casa Albă, Jen Psaki, a recunoscut recent că spațiul este unul dintre puținele domenii în care Biden și Trump sunt de acord. Relațiile bipartizane construite în cadrul comitetului spațial înseamnă că parlamentarii se pot uni în această zonă îngustă, în ciuda diferențelor drastice în mai toate proiectele legislative.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
138 afisari

1 COMENTARIU

  1. Mai bine faceau injectii din banii debilior Nasa decat sa aduca si mai multi virusi mortali de pe planeta arsa.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Șeful InfoCons atrage atenția, înainte de Sărbători: „Masa de Paşte poate să aibă 250 de aditivi, iar sare şi zahăr cât pentru două săptămâni”

Dat fiind faptul că Paștele se apropie tot mai mult, nu sunt deloc puțini cei care au început deja să facă pregătiri pentru masa...

Postecoglou obligat să-l titularizeze pe Drăgușin?

Ben Davies, fundașul stânga al lui Tottenham, s-a accidentat și va rata restul acestui sezon. Destiny Udogie, titularul postului, ratează și el finalul acestei...
proger