AcasăȘTIRI EXTERNEBiden se pregătește de Apocalipsă? Guvernul SUA cumpără medicamente pentru urgență radiologică...

Biden se pregătește de Apocalipsă? Guvernul SUA cumpără medicamente pentru urgență radiologică și nucleară

Biden se pregătește de Apocalipsă? Guvernul SUA cumpără medicamente pentru urgență radiologică și nucleară / Foto: Facebook

SUA achiziționează medicamente în valoare de 290 de milioane de dolari pentru a fi utilizate în situații de urgență radiologică și nucleară

Înainte ca președintele Joe Biden să declare că Vladimir Putin „nu glumește când vorbește despre potențiala utilizare a armelor nucleare tactice sau a armelor biologice sau chimice”, Department of Health and Human Services (HHS) a informat că a cheltuit 290 de milioane de dolari pentru un medicament destinat tratării efectelor cauzate de radiații, în cazul unei urgențe nucleare.

Medicamentul Nplate, aprobat încă din 2008

Administrația HHS pentru Pregătire și Răspuns Strategic a anunțat, într-un comunicat de marți, că a cumpărat medicamentul Nplate de la compania americană de biotehnologie Amgen, cea mai mare din lume, „ca parte a eforturilor de lungă durată și continue de a fi mai bine pregătiți pentru a salva vieți în urma unor urgențe radiologice și nucleare”, scrie The Hill.

Sindromul acut de radiații, cauzat de expunerea la o doză mare de radiații, poate provoca o serie de simptome. Cazurile severe pot avea efecte devastatoare asupra organismului, inclusiv distrugerea măduvei osoase și hemoragii interne, potrivit Centers for Disease Control and Prevention.

Nplate, care poate fi utilizat atât pentru adulți, cât și pentru copii, are ca scop reducerea sângerărilor necontrolate cauzate adesea de radiații.

Food and Drug Administration a aprobat pentru prima dată medicamentul în 2008 pentru a combate o tulburare autoimună care provoca hemoragii grave și a extins o altă aprobare în luna ianuarie a anului trecut pentru utilizarea medicamentului ca tratament împotriva bolii cauzate de radiații.

Noua achiziție vine în urma îngrijorării internaționale tot mai mari privind potențiala utilizare a armelor nucleare în războiul Rusiei împotriva Ucrainei.  Președintele rus Vladimir Putin a amenințat recent că țara sa va lua toate măsurile necesare pentru a revendica victoria și că nu va ezita să desfășoare arme nucleare.

Capitala Ucrainei, Kiev, pregătește centrele de evacuare cu pastile de iod de potasiu, care pot ajuta împotriva absorbției de radiații, pregătindu-se pentru un potențial atac nuclear asupra orașului.  Oficialii americani au afirmat că Washingtonul va acționa decisiv dacă Rusia va trece la folosirea armelor nucleare și au avertizat asupra consecințelor grele pentru Putin.

Secretarul general al Națiunilor Unite, António Guterres, a cerut luna trecută încheierea „erei șantajului nuclear și eliminarea globală a armelor nucleare pentru a preveni „Armaghedonul”.

author avatar
Tudor Borcea
715 afisari

9 COMENTARII

  1. Daca nu dispare satana asta vom avea apocalipsa pamantului. Si pentru oile comentatoare, cat a fost trump nu s a tras un glonț in Ucraina, mai puneți-vă întrebări, nu le mai haliți

    • EXCREMENTUL AMBULANT , UN HOIT IN PUTREFACTIE SE PREGATESTE DE Apocalipsă? PAI SI AIA DIN EPOCA DE PIATRA RAD DE VOI CU ASEMENEA STARV MURIBUND CE VREA SA SE RAZBOIASCA

    • Afaceri la cel mai iinalt grad , atat de inalt ca mai mult nu se poate
      Totul a inceput la alegerile un USA unde Putin si-a bagat coada si a facut sa castige Trump , dar nu sunt dovezi pentru asta
      De atunci , Democratii frustrati care se jurasera cu Madam Clinton sa distruga Rusia , au intarziat cinci ani si acum cu un alt tembel ca si Madam Clinton pun in aplicare planul diabolic

  2. Sarpele cand il doare capul iese la drum. Asa si SUA, in loc sa stea linistita escaladeaza situatia pentru a se ajunge la razboi nuclear. Un fil interesant de urmarit este Cernobil 1986, in care veti vedea ce tragedii sunt provocate de efectele radiatiilor, si veti intelege cat de mare e discrepanta dintre dorinta oamenilor simpli de a avea un trai normal si potentiala situatie a urmarilor unui razboi atomic, in acel caz situatia va fi muuult mai rea decat in cazul accidentului de la Cernobil.

  3. N-ai ce sa pregatesti. Iti iei ramas bun decat sa-ti mai prelungesti agonia. Sa mai o taresti cat pe o planeta fara viata? Jidanul Instain trebuia sa se faca ceasornicar asa nu mai ameninta nimeni cu Armaghidon-Sfarsitul Lumii.

  4. Mamon fiul lui Satan o sa distruga Terra de Sfanta nastere a Domnului. Cum Vatican a mutat ziua sfanta din ratiuni Cola Koca financiare acesta o sa atace pe 1 ianuarie 2023 ora 1200 adica ora 2100 31 12 la noi.

  5. Hai repede ,repede s-a stricat socoteala
    Sapati in pamant ,faceti adaposturi
    Uite ,ne-am cam intrecut cu prosteala
    Si ne ia rusnacul cu rosturi

    Vrea sa ne faca una cu pamantul
    Joaca de-a prostii e periculoasa
    Ne tzatzae c..urul ,nu-mi vine cuvantul
    Hai sa ne ascundem poate ne lasa!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger