În limba engleză, meh este o interjecție folosită ca expresie a indiferenței sau a plictiselii. Este adesea privită ca o ridicare verbală a umerilor. Folosirea termenului „meh” arată că vorbitorul este apatic și neinteresant.
Ce au în comun acești patru lideri politici? Majoritatea alegătorilor îi consideră, în cel mai bun caz, mai mult sau mai puțin „meh”.
Politicienii par să fi găsit cheia succesului în cultura hiper-polarizată a lumii occidentale: nu e bine să fii temut, dar nici adulat. Nici așa, nici altminteri, mai pe românește.
Joe Biden, deși iubit de credincioșii lui de partid, are distincția îndoielnică de a avea cel mai scăzut nivel de aprobare al oricărui președinte în această etapă a mandatului său, cu excepția lui Donald Trump.
La doar 41%, ratingul lui Emmanuel Macron este și mai rău, chiar și după standardele franceze.
Prin comparație, premierul italian Mario Draghi, fostul șef al Băncii Centrale Europene, care și-a câștigat postul prin numire, nu prin alegeri, arată ca un om al poporului cu 47 la sută de aprobare.
Boris Johnson încă se menține, dar cu un rating de doar 32 la sută, liderul Marii Britanii nu mai are imaginea de “erou” post-Brexit.
Cei patru, și nu numai ei, au ajuns la putere folosind „populismul inteligent”, notează Politico. Asta înseamnă că baza lor nu este formată doar din susținători tradiționali, ci din alegători care simt că nu au altă opțiune.
Și, pentru a fi luat în serios în 2021, ajută să fii insultat de jumătate din electorat. Faptul că Macron se menține ferm în Franța are de-a face și cu faptul că unii dintre principalii săi contestatari ar fi cel mai bine descriși ca extrema dreaptă. Valabil și pentru ceilalți.
În ciuda deficitului lor de popularitate, sunt șanse ca acești lideri să rămână la putere și în vitorul apropiat, pentru că alegătorii lor pur și simplu se sperie de alternative și, mai ales, s-au dus vremurile în care personalitatea era moneda tărâmului politic occidental.
Scopul politicianului legat de scaun este acum compromisul. Și caută un model: Angela Merkel. Decizia ei de acum trei ani de a nu mai căuta un alt mandat a declanșat un val de nostalgie care rivalizează cu turneul de rămas bun al lui Elton John.
Din păcate pentru Biden, Macron sau Johnson, cancelarul german, care va face loc succesorului ei de îndată ce se va forma un nou guvern, este excepția de la regulă. E plictisitoare, dar extrem de populară.
Din imagini noi.prostimea vedem niste oameni cu spinarile incovoiate pe post de lideri.Gresit ,lumea e comandata de altii astia sunt doar de decor.