AcasăȘTIRI EXTERNEBiden, împins de Israel să declare război Iranului! Fostul premier Benjamin Netanyahu...

Biden, împins de Israel să declare război Iranului! Fostul premier Benjamin Netanyahu a cerut o „ofensivă militară” împotriva Teheranului

Biden, împins de Israel să declare război Iranului! Fostul premier Benjamin Netanyahu a cerut o „ofensivă militară” împotriva Teheranului / Foto: printscreen

Fostul premier israelian Benjamin Netanyahu a subliniat că, „dacă și când” se va întoarce la putere, poziția sa dură față de Iran va rămâne aceeași.

Fostul prim-ministru și șef al opoziției, Benjamin Netanyahu, a avut o întâlnire mai lungă decât era prevăzută cu președintele american Joe Biden.

„Este nevoie de opțiunea militară”

Cei doi au evocat amintiri comune și au discutat în principal despre problema nucleară iraniană. „Fără o opțiune militară fiabilă, va fi imposibil să oprim Iranul, iar dacă acesta nu este descurajat, trebuie exercitată opțiunea militară”, i-a spus Netanyahu lui Biden.

„Președintele Biden ne-a sprijinit în multe aspecte de-a lungul anilor. Suntem prieteni de 40 de ani, dar pentru a asigura prietenia pentru următorii 40 de ani trebuie să abordăm amenințarea iraniană. Avem nevoie de un singur lucru, iar eu i-am spus asta”, a spus Netanyahu.

„Sancțiunile economice și chiar și un pact defensiv nu sunt suficiente, este nevoie de o opțiune militaro-ofensivă asupra Iranului, fără ea nimic nu va funcționa”, a declarat Netanyahu reporterilor după discuția cu președintele Biden, informează The Jerusalem Post.

Netanyahu a subliniat, de asemenea, că „dacă și când” va reveni la putere, aceasta va rămâne la poziția sa față de Iran și SUA. „Aceasta este poziția mea, acesta este angajamentul meu și sper foarte mult că aceasta este și poziția americană. Biden a spus că este de acord cu poziția mea și m-am bucurat să aud asta. Aceasta este ceea ce voi face dacă și când mă voi întoarce la cabinetul premierului”.

author avatar
Tudor Borcea