AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Ipocrizia Americii, nelimitată! SUA sancționează Rusia, dar importă țiței...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Ipocrizia Americii, nelimitată! SUA sancționează Rusia, dar importă țiței și uraniu la preț negociat direct cu Kremlinul!

Biden îl sancționează pe Putin cu benzină rusească în mașinile americane

Invazia Ucrainei de către Rusia a declanșat sancțiuni economice severe și condamnări pe măsură din partea SUA și a aliaților săi. Pe cale de consecință, prețurile materiilor prime au luat-o razna, bursele sunt date peste cap și nimeni nu știe cum se va sfârși, pentru lumea întreagă, această nebunie!

Din cauza îngrijorărilor legate de întreruperile aprovizionării globale, prețul gazului a explodat trecând de 2000 de dolari pe mia de metri cubi (atenție, este prețul futures, pentru luna aprilie, cu efect, probabil, din mai încolo).

America importă peste 200.000 de barili/ zi de la „dușmanul” Putin

Și la țiței este la fel, panică în toată lumea, mai puțin la multinaționalele care extrag și livrează petrol. Pentru America, principalul consumator din lume, creșterea prețurilor la țiței este o preocupare specială, ca să nu spunem o îngrijorare. La Casa Albă deja se simt fiorii reci ai inflației scăpate de sub control și ajunsă la nivelul maxim al ultimelor patru decenii.

Dar să revenim la consumul și nevoile SUA. Și la sancțiunile dictate împotriva Federației Ruse, căci sunt două chestiuni strâns legate între ele. În 2021, America a importat din Rusia, în medie, 209.000 de barili de țiței pe zi și 500.000 barili pe zi reprezentând alte produse petroliere. Cifrele nu sunt din burtă, au fost făcute publicate de o instituție respectată din State, American Fuel and Petrochemical Manufacturers (AFPM).

Cantitatea este mare poate pentru un stat neimportant din estul Europei, dar pentru SUA a însemnat doar 3% din importurile totale de țiței. Ca să înțelegem mai bine, prin comparație, America a importat 61% din țițeiul său din Canada, 10% din Mexic și 6% din Arabia Saudită (la nivelul anului 2021).

Alba-neagra Casei Albe

Dar nu cantitatea contează, ci dubla măsură pe care o aplică SUA. America declară lumii că vrea pedepsirea Rusiei, însă în același timp importă țiței rusesc. Este fața nevăzută a lucrurilor, este ceea ce se întâmplă în spatele cortinei, este cam cu 180 de grade diferit față de gogoșile pe care le vinde președintele Joe Biden, care promite să izoleze Rusia. Poate să izoleze economic Europa de Rusia, mai degrabă asta urmărește America.

Miercuri, chestionat pe marginea subiectului, Biden a dat asigurări că „nimic nu este exclus” în privința interzicerii importurilor de țiței rusesc. În același timp, însă, Casa Albă a avertizat că nu este o decizie ușor de luat și trebuie reflectat „asupra riscurilor legate de o astfel de decizie”. Cu alte cuvinte, Washingtonul îl oprește pe Putin, dar numai în a-i alimenta pe alții cu gazul și petrolul rusesc.

Ambiguitatea Casei Albe nu este o noutate. Încă din vremea Războiului Rece, interesele SUA au zburat mult deasupra divergențelor cu URSS. Chiar la propriu, dacă ne amintim de construirea unei arme strategice, avionul super-rapid SR-71 Blackbird. Pentru a-l construi, SUA aveau nevoie de titan, iar URSS era cel mai mare exportator din lume la acel moment.

Lobby pentru uraniul rusesc

Să trecem mai departe. Național a scris miercuri, 2 martie, despre dependența Americii de uraniul rușilor. În context, sectorul nuclear american a pus presiune pe Casa Albă ca importurile de uraniu din Rusia să continue și să nu fie plasate sub efectul sancțiunilor! De ce fac asta americanii? Fiindcă uraniul rusesc este cel mai ieftin, cel puțin pentru piața din State. La fel ca în cazul țițeiului, suntem siguri că și prețul la uraniu a fost negociat direct pe linia Washington – Moscova.

America are nevoie de uraniu ieftin din Rusia pentru a-și păstra în funcțiune toate centralele nucleare din țară, astfel controlând prețurile la electricitate. Cu alegeri pentru Congres în acest an, numai de o explozie a facturilor la curent, pe model european, nu au nevoie democrații lui Biden, nu-i așa?!

Rusia și aliații săi Kazahstan și Uzbekistan livrează cam jumătate din uraniul care alimentează toate centralele nucleare ale Americii! În prezent, în America nu există producție sau procesare de uraniu!

Iată de ce sancțiunile Casei Albe scutesc aceste două sectoare vitale pentru SUA, importul de uraniu și țiței din Rusia.

author avatar
Tudor Borcea
4.294 afisari

15 COMENTARII

  1. Cum esteRadu Tudor Cine e ipocrit si mincinos Nu tin cu Rusii Doamne fereste,dar yankeii astia nici ei nu -s mai de treabaApoi tu carei fost mituit de iohanis ca sa spui minciuni Siktir globalist neomarxist!Nu uit cum luai apararea vaccinurilor ,si spuneai ca s au facut vaccinurile (care au disparut)la boschetari Vezi ,si tu esti mincinos si ipocrit !Cati bani ai primit ca sa nu pui intrebari incomode presului astuia nesimtit si corupt Siktir !

  2. Doar cretin, sau spălat pe creier de vre, o multinațională, în schimbul unei trotinete sa fi și sa nu vezi, ca ce se întâmplă acum tine de orchestrarea celei de, a doua faza de după covid, dirijata de globalismul neomarxist, ambalat frumos de peste ocean și nu numai, în numele cetățeanului și, a plantei

  3. Nu e nici o ipocrizie, Biden a spus ca în Ucraina nu vor lupta soldati americani și sa respecte acordurile de la Minsk. Deci nu este războiul Americii. Rusii cu US s-au înțeles numai prostii de europeni nu au înțeles. Sclaveti lui Rothschild adică Macron și Zelenski împinși de la spate de perfidul Albion au pus-o de mămăligă in mijlocul Europei. Întrebarile sunt, ce cauta Ursula von Pfizer in Ro, ca doar prostii cred ca a venit din grija refugiaților ucraineni și ce este imbarligatura asta dintre guvernele Ro și Poloniei? Dacă unii au chef de bătaie cu rusii când americanii nu se baga, e treaba lor. Pe noi sa ne lase în pace ca destul ne-au jefuit. U E a întrat în cel mai mare rahat din istoria ei și posibil asta sa ii fie sfârșitul. Jos labele de pe România.

  4. Chiar crede cineva că multinaționalele americane vor respecta vreo sancțiune? Niet. N-așa că afacerile sunt afaceri, numai cățeii trebuie să se supună. Românașii noștri de la conducerea vremelnică a țării s-au repezit imediat, la primirea ordinului, să aplice restricții companiilor rusești, fără a analiza efectele posibile: scumpirea rapidă a prețului carburanților, creșterea semnificativă a șomajului etc., fără ca madam UrSULA să ne compenseze cu ceva, ba chiar vrea să reducă și banii din planurile Ginea-Căcâțu-PNNR.

  5. in timp ce pe fraieri ii baga in razboi si ii pune sa stranga cureaia ca sa demonstreze ca-s loiali , dar la ei nu se pune , ptiu ! ce prosteala pe fata !

  6. Cate puli in cur o sa luati poponarilor din presa vanduta, de la baietii din puscarii care va asteapta, pana sa fiti spanzurati alaturi de CRIMINALII: Negustorul de copii Joianis Shase Case, Arahat, Gheorghitza Muitza, si alte zoi…

    Blestemati sa fiti voi si familiile voastre de popoanri retardati !
    Adevarul va iesi la lumina dar voi veti ajunge acolo unde va este locul: in puscarii, in streang si apoi in IAD.

    Sunteti doar niste IDIOTI folositori cat este nevoie de prostia vostra, apoi o sa va arunce la groapa de gunoi, GUNOAIELOR !

    Credeti ca veti primi premii ?

    Ce meserie veti face apoi daca unii dintre voi veti scapa numai cu puscarie ?
    Va mai da cineva doi bani pe voi ca ziaristi ?

    Se va curata lumea si Romania de ziaristi de rahat, de medici criminali, de IT idioti care doar sa tasteze pe calculator stiu, in rest sunt niste inculti, si de de politrucii penali care-si vand si nevasta ca niste pesti, pentru bani si apoi sa scape de puscarie.
    De data asta veti atarna cu totii in streang laturilor.

  7. Pai asa ei nu misca un deget.Daca Rusia ataca pă Johannes,o sa stea iara la aplauze și „negocierea” va continua,ca doar le traba uraniu si petrol pt JR.
    Iar NATO e controlat dă jesoni

  8. Si pe ucrainieni i a anuntat biden ca el face afaceri cu putin si ei isi distrug tara si le mor copiii ca cica nu e bun e dusman!!!

  9. Sa nu mai vorbim de ”loialitatea” Germaniei si de cea a Ungariei careia nimeni nu-i reproseaza NIMIC probabil pentru ca asta convine Germaniei,pentru ca Germania sa nu fie singura neloiala si sa-si poata urmari interesele.In schimb ”Romania e Ucraina” cum declama deunazi Cristian Tudor Popescu.Pai, s-ar putea sa fie…

  10. E clar ca Rusia nu ataca fara a se intelege cu americanii. A fost si invers parca in Siria. SUA nu dorit niciodata crearea UE si acum mai sapa la temelie.Franta vrea sa devina lider dar nu vede ca locul e ocupat de Germania.Ceausescu cu patru clase a fost mai diplomat sau siret decat toti politicienii de azi cu ‘doctorate’.

  11. Un tribunal internațional să judece faptele lui Puțin.
    BAD KARMA PUȚIN! Nu poți să distrugi atâtea vieți si atâtea familii si o întreagă țară doar pentru că te numești Puțin si pentru că vrea orgoliul tău de „macho man” de 70 de ani, ca o planetă întreagă să ți se supună.
    Cineva trebuie să judece faptele foarte ffff grave.
    Fostul presedinte al Iranului i-a transmis lui Puțin să oprească „războiul satanic”.
    Puțin – BAD KARMA – MULTĂ FRUSTRARE se manifestă în mintea lui de oligarh.
    Vremea invadatorilor a apus!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger