AcasăȘTIRI EXTERNEVIDEO | Joe Biden, după ce s-a întâlnit cu Xi Jinping: „UN...

VIDEO | Joe Biden, după ce s-a întâlnit cu Xi Jinping: „UN DICTATOR!”

Liderul de la Washington a avut miercuri discuții cu președintele chinez, Xi Jinping, aflat în vizită în Statele Unite.

După întâlnirea cu Xi Jinping în California, Joe Biden a declarat miercuri că îl consideră în continuare pe Xi Jinping un „dictator”, folosind o expresie care a provocat indignare la Beijing în trecut, potrivit AFP, preluat de news.ro.

Citiți și:Joe Biden și Xi Jinping au ceva în comun: ambii caută cu disperare o victorie istorică

La finele unei conferințe de presă menite să salute rezultatul summitului, liderul de la Casa Albă a afirmat că încă îl consideră pe omologul său chinez un „dictator”.

„Este un dictator în sensul în sensul că este un om care conduce o ţară, o ţară comunistă, care se bazează pe o formă de guvernare total diferită de a noastră”, a spus președintele american, folosind o expresie care a provocat furie la Beijing în trecut.

Au convenit să reia comunicarea militară la nivel înalt

Întâlnirea va duce totuşi la reluarea comunicaţiilor militare la nivel înalt, suspendate de mai bine de un an, s-a precizat din direcția celor două superputeri.

Conform declarațiilor lui Biden, summitul de patru ore, desfăşurat într-o reşedinţă de lux la circa patruzeci de kilometri de San Francisco, a fost „constructiv şi productiv”.

Problema fentanilului

Preşedintele Xi a fost totuşi de acord să ia, potrivit americanilor, „o serie de măsuri consecvente pentru a reduce semnificativ livrările” de componente de fentanil, notează aceeași sursă. Acest puternic opiaceu sintetic, produs cu ajutorul unor compuşi chimici provenind în special din China, provoacă zeci de mii de supradoze în fiecare an în Statele Unite.

De asemenea, Washingtonul şi Beijingul au decis să mobilizeze un grup de experţi pentru a discuta despre riscurile asociate inteligenţei artificiale.

682 afisari

5 COMENTARII

  1. Bidon este un marlan! Vorbesti frumos cateva ore cu omul ca sa iti rezolve niste probleme, si dupa aia il faci dictator, pai se poate asa ceva?

    • Asa sunt murikanii, in fatza iti zambesc, iar cand te-ai intors cu spatele te injunghie urgent. Stiu din experienta, am stat din 1993 pana in 1998 in Eugene Oregon, stiu foarte bine ce vorbesc.

      • Daaaa????????? Pai la noi nu-i la fel?!? Ce, Iliescu nu-i zimbea lu’ Ceausescu orideciteori il intilnea?!? Nu ne zimbesc noua in fatza pe sticla Locatarii Celor Trei Palate cind ne baga „legal” cutzitul in spate in baza cu ajutorul „Statului de Drept” in conformitate cu „valorile” European-NordAtlantice si Internationale?!?

  2. „Este un dictator în sensul în sensul că este un om care conduce o ţară, o ţară comunistă, care se bazează pe o formă de guvernare total diferită de a noastră”. Foarte profund, cam ca la clasa a 5-a. Asadar, „o formă de guvernare total diferită de a noastră” este, implicit, o dictatura. Regatele sunt neaparat dictaturi? Dar Elvetia, care are o democratie directa?

  3. Vezi definita corecta privind declaratiile lui Biden pubicata de STIRI PE SURSE in presa online ,dupa intanirea cu Xi „Biden un iresponsabil „

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri