AcasăȘTIRI EXTERNEBiden îi promite lui Zelenski sisteme avansate de apărare aeriană / „Condoleanțe”,...

Biden îi promite lui Zelenski sisteme avansate de apărare aeriană / „Condoleanțe”, după ce l-a transformat în ținta rușilor

Biden îi promite lui Zelenski sisteme avansate de apărare aeriană / „Condoleanțe”, după ce l-a transformat în ținta rușilor

Președintele SUA, Joe Biden, i-a promis luni omologului ucrainean Volodimir Zelenski că „va continua să furnizeze Ucrainei ceea ce are nevoie pentru a se apăra, inclusiv sisteme avansate de apărare aeriană”, potrivit unui comunicat al Casei Albe.

În cadrul unei convorbiri telefonice, președintele american și-a exprimat, de asemenea, „condoleanțele” omologului său după bombardamentelee masive de luni ale Rusiei asupra Kievului și a altor orașe ucrainene.

Baterii avansate de rachete sol-aer

Președintele ucrainean s-a referit pe Twitter la o „conversație productivă”. „Apărarea antiaeriană este în prezent prioritatea numărul unu a cooperării noastre în domeniul apărării”, a spus Zelenski, informează TVA Nouvelles.

Ploaia de rachete lansate luni asupra Ucrainei a reaprins, în mod previzibil, dezbaterea privind o mai mare asistență militară occidentală pentru Ucraina în domeniul apărării aeriene.

„Din cele 84 de rachete rusești trase asupra Ucrainei, 43 au fost doborâte. Dintre cele 24 de drone rusești, 13 au fost doborâte”, a declarat președintele ucrainean luni seara.

SUA au promis deja baterii avansate de rachete sol-aer: două care urmează să fie livrate în următoarele săptămâni sau luni și alte șase ca parte a asistenței pe termen lung.

Sistemul de rachete sol-aer NASAMS este fabricat de Raytheon din Statele Unite și de grupul norvegian Kongsberg.

Germania, criticată de mult timp de Volodimir Zelenski pentru angajamentul său lent pentru Kiev, s-a angajat să livreze în următoarele zile un sistem de apărare Iris-T cu o rază de acțiune a scutului de 20 de kilometri înălțime și 40 de kilometri lățime.

author avatar
Tudor Borcea
309 afisari

4 COMENTARII

  1. bideul dement sa faca condoleante fiului sau drogat,curvar si urmarit pentru frauda financiara. asa tata,asa fiu. don’t make me puke!

  2. Acest putregai expirat Bidon care are in tara drogatilor aproape un milion de oameni care dorm pe strazi si familisti care dorm prin masini el trimite bani la viermii nazisti ucraineni si limbricul drogat Jeglensky,cita ipocrizie si prostie in america

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger