AcasăȘTIRI EXTERNEBiden aruncă în aer Orientul Mijlociu! În ce condiții ar ataca America...

Biden aruncă în aer Orientul Mijlociu! În ce condiții ar ataca America Iranul – VIDEO

(sursa foto: captură video Twitter)

Statele Unite ar utiliza forța militară împotriva Iranului doar în ultimă instanță, pentru a evita ca acest stat să obțină arme nucleare. Asta reiese din spusele liderului de la Washington.

Într-un interviu acordat postului israelian Channel 12, Biden a spus că SUA ar fi dispuse să ia măsuri militare împotriva Iranului ca „ultimă soluție” pentru a-l împiedica să obțină arme nucleare, notează businessinsider.com.

Când realizatoarea interviului a punctat că Biden a spus în trecut că ar „face orice” pentru a se asigura că Iranul nu obține arme nucleare și l-a întrebat pe președintele american dacă asta ar însemna că „va utiliza forța” împotriva Iranului, Joe Biden a răspuns: „dacă asta ar fi ultima soluție, da”.

Ce a subliniat Biden

Liderul de la Casa Albă a părut că nu vrea să dezvolte subiectul. „Dar Iranul nu poate obține o armă nucleară”, a mai spus președintele american.

Iranul a semnat în 2015 un Acord nuclear cu marile puteri din Grupul 5+1 (SUA, Rusia, China, Marea Britanie, Franţa şi Germania). Însă trei ani mai târziu, în 2018, preşedintele american Donald Trump a decis retragerea SUA din acest acord.

În prezent, marile puteri şi Iranul poartă negocieri pentru relansarea Acordului nuclear din 2015, potrivit Mediafax. Teheranul condiţionează revenirea la respectarea în totalitate a Acordului de anularea sancţiunilor impuse de Washington, conform aceleiași surse.

author avatar
Andrei Coman