AcasăȘTIRI EXTERNEBiden, criticat în SUA după discursul anti-Putin / Înalt diplomat american: „Situația...

Biden, criticat în SUA după discursul anti-Putin / Înalt diplomat american: „Situația devine și mai periculoasă”

Biden, criticat în SUA după discursul anti-Putin / Înalt diplomat american: „Situația devine și mai periculoasă”

Comentariile președintelui SUA, Joe Biden, care l-a criticat sâmbătă, la Varșovia, într-un discurs extrem de dur, pe omologul său rus Vladimir Putin, ar putea escalada și mai mult tensiunile bilaterale și internaționale.

Veteranul diplomat american Richard Haass, președintele Council on Foreign Relations, l-a criticat pe președintele american Joe Biden pentru comentariul său la adresa lui Putin, Biden apreciind că președintele rus  „nu mai poate rămâne la putere”, după ce a invadat Ucraina.

„Mai puțin evident este cum să repare daunele”

Într-o postare pe Twitter făcută duminică, Haass, președintele Consiliului SUA pentru Relații Externe, a spus că Biden „a făcut dintr-o situație oricum dificilă una și mai periculoasă”.

„Comentariile lui @potus au îngreunat o situație dificilă și o au transformat o situație periculoasă într-una și mai periculoasă. Asta este evident. Mai puțin evident este cum să remedieze daunele, dar le sugerez consilierilor lui să-i contacteze pe omologii lor ruși și să spună clar că SUA sunt pregătite să se lucreze cu acest guvern rus”, a scris Haass, informează The Guardian.

Haass a apreciat că discursul lui Biden nu ajută la dezescaladarea atitudinii Rusiei.

Casa Albă a precizat anterior că președintele SUA nu a cerut, în discursul său, o schimbare de regim în Rusia.

Rusia: Președintele e ales de ruși, nu de Biden

De partea sa, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că nu este de competența președintelui american Joe Biden să decidă cine ar trebui să fie la putere în Rusia.

„Asta nu este decizia lui Biden. Președintele Rusiei este ales de ruși”, a declarat Peskov, sâmbătă, când a fost rugat să comenteze cuvintele lui Biden la Varșovia, scrie Tass.

Comentariile și insultele personale ale președintelui american împotriva președintelui rus îngustează fereastra de oportunitate pentru îmbunătățirea relațiilor dintre Moscova și Washington, a mai spus Peskov, după ce Biden l-a tratat pe Putin drept „măcelar” pentru războiul pe care-l duce în Ucraina.

author avatar
Tudor Borcea
550 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger