AcasăȘTIRI EXTERNEBiden avertizează cu privire la „Armaghedonul nuclear”/ „Putin nu glumește”

Biden avertizează cu privire la „Armaghedonul nuclear”/ „Putin nu glumește”

Biden avertizează cu privire la „Armaghedonul nuclear”/ „Putin nu glumește” / Foto: Facebook

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat joi că amenințările Rusiei de a folosi arme nucleare în conflictul din Ucraina pun lumea în fața riscului unei „apocalipse”, pentru prima dată de la criza rachetelor din Cuba, în plin Război Rece.

„Nu ne-am mai confruntat cu perspectiva Armaghedonului de la Kennedy și criza rachetelor din Cuba” din 1962, a avertizat liderul de la Casa Albă la o strângere de fonduri la New York, unde a afirmat că omologul său rus Vladimir Putin „nu glumește” când face aceste amenințări.

Putin a avertizat deja: „Nu este o cacealma”

„Există, pentru prima dată de la criza rachetelor din Cuba, o amenințare directă cu utilizarea armelor nucleare dacă lucrurile continuă să meargă așa cum merg”, a declarat președintele american.

În fața unei rezistențe ucrainene dure, alimentate de ajutorul militar occidental, Vladimir Putin a făcut o referire la bomba atomică într-un discurs televizat la 21 septembrie.

El a declarat că este pregătit să folosească „toate mijloacele” din arsenalul său împotriva Occidentului, pe care l-a acuzat că vrea să „distrugă” Rusia. „Nu este o cacealma”, a spus el.

Potrivit experților, astfel de atacuri ar folosi probabil arme nucleare tactice – mai mici ca încărcătură explozivă decât o armă nucleară strategică. Dar Joe Biden a avertizat că până și un atac nuclear tactic ar risca să declanșeze o conflagrație mai amplă, scrie 20 Minutes.

„Nu cred că se poate folosi cu ușurință o armă nucleară tactică fără să se ajungă la o apocalipsă”, a spus el. Vladimir Putin „nu glumește când vorbește despre potențiala utilizare a armelor nucleare tactice sau a armelor biologice sau chimice, deoarece armata sa, s-ar putea spune, este foarte neperformantă”, a declarat președintele american.

Între 14 și 28 octombrie 1962, criza rachetelor Uniunii Sovietice din Cuba, care au fost detectate de Statele Unite, a zguduit lumea și a stârnit temerile unui război nuclear.

author avatar
Tudor Borcea
352 afisari

7 COMENTARII

  1. Bosorogul senil de Joe Biden, NU spune ca Putin va folosi „tot arsenalul nuclear” NUMAI in cazul in care Federatia Rusa va fi ATACATA. In rest este propaganda americana de speriat prostii din UE, pentru a cumpara cat mai mult armament american in aceste zile. ( concluzie 1$=1,03€)!!. acum un an pe 15.10.2021 era ( 1€=1,12$.)!??

  2. Putin nu va ataca cu armament nuclear pt ca asta ar insemna sfarsitul Rusiei.Sistemul de aparare anti racheta NATO, v-a distruge rachetele rusesti in aer, dar sistemul rusesc omolog v-a fi tot la fel de performant ? Va amintiti cat de enervat era Putin pt. instalarea scutului de la Deveselu.

    • Radule , analizeaza doar cacialmaua cu rachetele Patriot bagate pe gat Romaniei ,vezi scutul de la Deveselu devenit o Bascalie !,evolutia tehnologica a armelor este dinamica .
      Pozitionarea unor miloace de distrugere a celor care azi isi disputa Ucraina ramane cheia conflictului .
      Sa nu uitam cati” prieteni ” si-a facut America in ultimii 70 de ani !,Uiti de tarile BRICS la care au aderat Arabia Saudita ,Iranul ,Argentina ,Venezuiela ,Indonezia !,toate au o dragoste fierbinte pentru America . Dupa nota de plata de zeci de miliarde de euro trimisa de America la UE ca sa plateasca tot armamentul si munitia trimisa Ucrainei ,vezi ca UE va mai trece vrodata de partea Americii ?. Prin criza provocata de America prin devalorizarea accelerata a euro crezi ca UE isi va pune pielea la saramura pentru BIDEN ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger