AcasăȘTIRI EXTERNEBerlusconi, în mijlocul unei controverse: le-a promis fotbaliștilor de la Monza „un...

Berlusconi, în mijlocul unei controverse: le-a promis fotbaliștilor de la Monza „un autobuz de prostituate”. Ce condiție le-a impus jucătorilor

silvio berlusconi

Fostul premier italian Silvio Berlusconi oferă un stimulent neașteptat pentru echipă dacă învinge cluburi de top în Serie A, precum AC Milan sau Juventus.

Berlusconi a revenit în centrul atenției pentru că a promis un „autobuz plin de prostituate” jucătorilor din echipa sa de fotbal Monza. Le-a făcut această promisiune în timpul cinei de Crăciun, care a avut loc recent, potrivit politico.eu.

Silvio Berlusconi le cere jucătorilor să învingă echipe de top din Serie A

Noul Milan al lui ‘Il Cavaliere’, în vârstă de 86 de ani, este acum Monza, care se află pe locul al paisprezecilea în campionatul intern al Italiei, cu nouă puncte peste echipa aflată la retrogradare.

Euforia pentru sezonul bun, reînviată de noul antrenor Raffaele Palladino după un start ezitant al lui Giovanni Stroppa, pe care l-a demis după cinci meciuri, l-a determinat pe magnat, liderul partidului politic Forza Italia, să facă o promisiune jucătorilor săi la cina care a avut loc marți seara.

„Am găsit un nou antrenor”, ​​le-a spus Silvio Berlusconi jucătorilor, referindu-se la Raffaele Palladino. „Este bun, fermecător, amabil și capabil să-i stimuleze pe băieții noștri, dar adaug un stimul suplimentar: așa cum le-am spus băieților mai devreme, dacă învingi vreuna dintre echipele de top, voi aduce un autobuz plin de prostituate în vestiar.”

Val de reacții după declarațiile controversate

Videoclipul – în care Berlusconi a fost aplaudat de personalul clubului adunat – a devenit viral pe rețelele de socializare și a stârnit reacții puternice din partea politicianului de opoziție Laura Boldrini, care a condamnat remarcile lui Berlusconi drept „sexism vulgar” și „rușinoase”.

Răspunzând criticilor, Berlusconi a spus într-o postare pe Twitter că nu și-ar fi putut imagina că o „simpla glumă în vestiar” ar putea „suscita astfel de comentarii răuvoitoare și nerealiste”.

„Poate că lipsa lor totală de umor îi face atât de triști și totuși atât de nedrept să-i atace pe cei pe care îi consideră inamici. Dar e Crăciunul. Deci Crăciun fericit și lor”, a adăugat el.

author avatar
Andreea Vlad