AcasăȘTIRI EXTERNEGermania, în război economic cu Rusia! / Berlinul preia controlul filialei gigantului...

Germania, în război economic cu Rusia! / Berlinul preia controlul filialei gigantului Gazprom!

Berlinul începe războiul energetic cu Putin / Statul german preia filiala gigantului Gazprom

Statul german va prelua temporar controlul asupra filialei germane a gigantului rus Gazprom. Explicația Berlinului pentru această mișcare pe care mulți o consideră o adevărată declarație de război împotriva Rusiei a fost aceea că filiala Gazprom are o „importanță” majoră pentru furnizarea de energie către Germania.

Anunțul a fost făcut chiar de ministrul Economiei, Robert Habeck.

Riscul „deciziilor arbitrare ale Kremlinului”

Până la 30 septembrie, agenția federală de rețea va deveni administratorul „Gazprom Germania”, al cărui proprietar unic este compania rusească Gazprom.

Anticipând, probabil, ce va face Berlinul, grupul Gazprom și-a anunțat încă de vineri „retragerea” de pe piața germană. Rușii nu au indicat, însă, și cui vor vinde filiala, lăsând în suspans o chestiune atât de sensibilă. Filialele Gazprom sunt operatori ai marilor infrastructuri de stocare a gazelor și combustibililor din Germania. Iar Gazprom Germania are, la rândul său, mai multe filiale în Marea Britanie, Elveția și Cehia.

Le-au luat rușilor dreptul de vot în C.A

„Guvernul german face ceea ce este necesar pentru a asigura securitatea aprovizionării cu gaze, iar aceasta include să nu expună infrastructura energetică la decizii arbitrare ale Kremlinului”, a încercat o explicație Robert Habeck, citat de Le Figaro.

„Drepturile de vot ale proprietarilor Gazprom Germania sunt transferate Agenției federale germane de rețea, Bundesnetzagentur, care poate lua toate deciziile necesare pentru garantarea aprovizionării” – Robert Habeck.

Totuși, așa cum notam mai sus, Gazprom a anunțat încă de vineri că și-a încetat „participarea la Gazprom Germania și toate activele sale începând cu data de 31 martie”.

author avatar
Tudor Borcea
336 afisari

3 COMENTARII

  1. iar se viseaza putere mondiala, nu vor sa inteleaga ca in afara de disciplina boului la jug nu au nimic de oferit

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger