AcasăȘTIRI EXTERNEBenzina şi motorina, raționalizate începând de luni! Lovitură dură pentru șoferi: va...

Benzina şi motorina, raționalizate începând de luni! Lovitură dură pentru șoferi: va fi livrată doar 25% din cantitatea necesară de carburanți

benzinaPrețul benzinei şi motorinei, în continuă scădere! Cât costă acum un plin

Guvernul de la Budapesta a decis să raționalizeze cantitatea de benzină și motorină din toate benzinăriile din Ungaria.

MOL (cea mai mare companie din Ungaria după cifra de afaceri) alimentează aproximativ 80% din piaţa de combustibili din Ungaria, însă de săptămâna viitoare va asigura doar 25% din cantitatea necesară şi solicitată de stațiile de combustibili.

MOL asigură doar 25% din cantitatea cerută de benzinării

MOL a explicat că a luat această decizie „pentru a planifica comanda de combustibil și a asigura securitatea națională a aprovizionării”.

Astfel că, de pe data de 19 septembrie 2022, benzina şi motorina vor fi raţionalizate în toate staţiile de combustibili din Ungaria. Probabil, şoferii vor putea cumpăra doar o anumiă cantitate de combustibil de acum încolo, relatează Antena 3.

Ungaria prelungeşte plafonarea ipotecilor şi a preţurilor la combustibili

De asemenea, Guvernul de la Budapesta a decis să prelungească plafonarea preţurilor la combustibili şi la produse alimentare de bază după 1 octombrie 2022, data la care urma să expire această măsură.

Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, a anunţat sâmbătă, 17 septembrie 2022, că se va prelungi şi limitarea ratelor la creditele ipotecare „cu cel puţin şase luni” faţă de termenul stabilit inițial. Această decizie a fost luată pentru a proteja populația de scumpirile actuale, relatează agenția de presă Reuters.

author avatar
Andreea Vlad