AcasăȘTIRI EXTERNEBenjamin Netanyahu: "Israel e în război! Vom câştiga!" (VIDEO)

Benjamin Netanyahu: „Israel e în război! Vom câştiga!” (VIDEO)

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a transmis un mesaj către populaţie: „Suntem în război şi vom câştiga!”. Armata israeliană a declarat stare de război în urma atacurilor masive de sâmbătă asupra Israelului din Fâşia Gaza palestiniană.

Rezerviştii din Israel au fost mobilizaţi.

Netanyahu promite că va câştiga războiul

Benjamin Netanyahu a spus că a decis o convocare masivă a rezerviştilor și le-a cerut cetăţenilor să respecte instrucţiunile de siguranţă venite din partea autorităților.

„Suntem în război și vom câștiga. Inamicul nostru va plăti un preț pe care nu l-a mai cunoscut până acum”, a afirmat Benjamin Netanyahu într-un mesaj video transmis israelienilor.

Cel puţin 22 de morţi şi 250 de răniți

Cel puțin 22 de israelieni au fost uciși după atacul fără precedent al palestinienilor. Alţi peste 250 de oameni au fost răniţi.

Militarii mişcării palestiniene de la Hamas au intrat în Israel din Gaza pe uscat, pe mare și pe calea aerului folosind parapanta, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării IDF Richard Hecht. El a spus că luptele la sol au loc în următoarele locuri:

Armata a decretat stare de război

Armata israeliană a declarat stare de război în urma atacurilor masive de sâmbătă asupra Israelului din Fâşia Gaza palestiniană.

„Forţele de apărare israeliene declară starea de pregătire pentru război. Au avut loc tiruri de rachete pe scară largă spre teritoriul israelian din Gaza, iar teroriştii s-au infiltrat pe teritoriul israelian prin diverse puncte de intrare.

Locuitorii din sudul şi centrul ţării trebuie să se afle în imediata apropiere a zonelor protejate, iar cei de la periferia Gaza trebuie să rămână într-un spaţiu securizat.

Hamas este entitatea conducătoare în Fâşia Gaza, responsabilă pentru acest atac şi va suporta consecinţele şi responsabilitatea pentru aceste evenimente”, a transmis armata într-un comunicat citat de agenţia israeliană de presă TPS şi preluat de hotnews.ro.

author avatar
Andrei Ștefan