AcasăȘTIRI EXTERNEBelgia, sub șoc. Directoarea circuitului Spa-Francorchamps, asasinată de soțul ei

Belgia, sub șoc. Directoarea circuitului Spa-Francorchamps, asasinată de soțul ei

Belgia, sub șoc. Directoarea circuitului Spa-Francorchamps, asasinată de soțul ei

Franțuzoaica Nathalie Maillet și o prietenă a acesteia, au fost găsite fără viață, duminică, 15 august. Drama a avut loc în locuința familiei Maillet, situată în regiunea Luxemburg, strada Houffalize, din Gouvy, Belgia.

Nathalie Maillet, directoarea circuitului Spa-Francorchamps, unde s-a disputat duminică ultima zi a raliului de la Ypres, a 8-a etapă a campionatului WRC, a fost găsită moartă, ucisă de gloanțe, la ea acasă, a informat presa locală belgiană.

Dublă crimă și sinucidere

Aceasta din urmă notează că  doamna Maillet a fost ucisă de soțul ei. Drama ar fi avut loc pe la miezul nopții, în casa familiei din Gouvy.

Nathalie Maillet, în vârstă de 51 de ani, era alături de o prietenă a ei (amanta ei, potrivit unor media), o avocată din Bruxelles, Ann Lawrence Durviaux, când soțul ei, Franz Dubois, un renumit preparator auto și creatorul Funcup, s-a întors în cursul nopții de sâmbătă spre duminică.

Din motive necunoscute, Dubois a scos o armă de foc și le-a împușcat mortal pe cele două femei, apoi s-a sinucis, scrie La Libre Belgique.

„La orele 12:10 dimineața, trupurile neînsuflețite a două femei și  a unui bărbat au fost descoperite de polițiști într-o casă din Gouvy, toate trei prezentând cu răni fatale prin împușcare. Potrivit primelor informații bărbatul ar fi folosit în mod voluntar arma sa împotriva celor două femei, între care soția sa, rezultând moartea lor, înainte de a se sinucide”, a declarat într-un comunicat parchetul din Luxembourg.

„Cel mai frumos circuit din lume”

Absența directoarei circuitului Spa, duminică dimineață, la startul ultimelor patru etape ale raliului WRC a stârnit rapid uimire. Care apoi s-a transformat în stupoare. Nathalie Maillet, fiică a unui pilot francez, era de cinci ani  în fruntea a ceea ce mulți spun că este „cel mai frumos circuit din lume”.

Nathalie Maillet a crescut pe circuite alături de o familie de piloți. În 2006, a câștigat prima sa Fun Cup și a devenit vicecampionă a Roadster Cup în același an. A fost numită CEO al Circuitului Spa-Francorchamps în iunie 2016 și a dat un nou impuls acestui circuit vechi de un secol.

Formula 1 revine la 29 august pe acest circuit. Acum, fără Nathalie Maillet

 

author avatar
Tudor Borcea
373 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger