AcasăȘTIRI EXTERNEBelarus. Jurnalistul Roman Protasevici a fost torturat, acuză lidera opoziției, Svetlana Tihanovskaia

Belarus. Jurnalistul Roman Protasevici a fost torturat, acuză lidera opoziției, Svetlana Tihanovskaia

Belarus. Jurnalistul Roman Protasevici a fost torturat, acuză lidera opoziției, Svetlana Tihanovskaia

„Este sigur că a fost torturat, că a fost bătut”, a denunțat Tihanovskaia, aflată în exil, vorbind despre jurnalistul de opoziție Roman Protasevici, arestat la Minsk în timp ce avionul în care se afla a fost deturnat.

Bloggerul Roman Protesevici, arestat la Minsk după ce avionul în care se afla a fost deturnat de autoritățile regimului președintelui Alexandr Lukașenko, a fost bătut și torturat în închisoare, a declarat luni, 31 martie, lidera opoziției din Belarus, Svetlana Tihanovskaia.

Un avocat care a i-a vizitat pe Protasevici și pe prietena sa, Sofia Sapega, a spus că cei doi sunt bine.

„Dar este improbabil, pentru că este sigur că a fost torturat, că a fost bătut”, a insistat Tihanovskaia, într-o conferință de presă la Tallinn, scrie Ouest-France. Roman Protasevici și prietena sa Sofia Sapega au fost arestați la 23 mai după ce avionul în care se aflau a fost forțat să aterizeze la Minsk.

Svetlana Tihanovskaia nu a furnizat nicio dovadă pentru afirmațiile sale, deși familia lui Roman Protasevici a spus că într-un material filmat fiul lor prezintă semne de tortură.

Belarus neagă pe toată linia aplicarea de rele tratamente deținuților, cu toate că există numeroase acuzații în acest sens.

Un aliat al liderului bielorus Alexandr Lukașenko, Rusia a declarat luni, 31 martie, că va apăra Belarusul și va susține țara dacă UE i-ar impune sancțiuni economice.

Mai multe țări europene au impus companiilor din Belarus restricții privind accesul la aeroporturi și la spațiul lor aerian. Uniunea Europeană are în vedere și sancțiuni economice suplimentare.

author avatar
Tudor Borcea
171 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger