AcasăȘTIRI EXTERNEBeijingul o sancționează pe Nancy Pelosi, după recenta vizită în Taiwan

Beijingul o sancționează pe Nancy Pelosi, după recenta vizită în Taiwan

(sursa foto: Nancy Pelosi/Twitter)

Continuă să apară ecouri ale recentei vizite pe care a făcut-o înaltul oficial american la Taipei. Beijingul a anunțat, vineri, că o va sancționa pe Nancy Pelosi, după recenta sa vizită în Taiwan. Ar fi vizate de sancțiuni – nespecificate încă – și rudele apropiate ale acesteia. 

China a decis să o sancționeze șefa Camerei Reprezentanților a Congresului Statelor Unite, Nancy Pelosi, și pe membrii apropiați ai familiei sale, ca răspuns la acțiunile sale „vicioase” și „provocatoare”, a anunțat vineri ministerul chinez de Externe, potrivit channelnewsasia.com.

Beijingul acuză un acuză amestec în afacerile interne ale Chinei

„În ciuda îngrijorării grave şi a opoziţiei ferme a Chinei, Pelosi a insistat să viziteze Taiwanul, amestecându-se grav în afacerile interne ale Chinei, subminând suveranitatea şi integritatea teritorială a Chinei, călcând în picioare politica unei singure Chine şi ameninţând pacea şi stabilitatea Strâmtorii Taiwan”, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului, într-un comunicat.

Răspunsul Chinei vine după declanșarea unor manevre militare de amploare, în jurul Taiwanului

Beijingul răspunde provocării Americii. China trage rachete balistice în direcția Taiwanului – VIDEO

Situație în prag de război lângă Taiwan. Cum comentează Ambasada Chinei la București / „Depunem eforturi comune cu România”

Nu s-au oferit detalii despre aceste sancțiuni anunțate vineri. Se știe, însă, că tot ca răspuns la vizita de zilele trecute pe care a făcut-o, în Taiwan, șefa Camerei Reprezentanților din Congresul SUA, armata chineză a început joi cele mai ample manevre militare din istoria sa, în jurul Taiwanului.

Pelosi a stârnit furia Beijingului cu această vizită în teritoriul revendicat de China, politiciana americană devenind cel mai înalt oficial ales al SUA care a vizitat Taipeiul în ultimul sfert de secol.

Exercițiile vor avea loc într-o serie de zone din jurul Taiwanului – unele la o distanță de până la 20 de kilometri de coasta taiwaneză – și vor dura până duminică la prânz – citiți mai multe AICI.

author avatar
Andrei Coman
308 afisari

2 COMENTARII

  1. O hoasca ,un putregai care provoaca probleme in Asia ,se pisa China pe ea si restul drogatilor

  2. Baba betiva , depravata este la fel ca cei din familia Biden , drogaati si tampiti senili

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger