AcasăȘTIRI EXTERNEBătaie „ca-n Vestul Sălbatic” cu răngi, bâte, cuțite și mese de călcat...

Bătaie „ca-n Vestul Sălbatic” cu răngi, bâte, cuțite și mese de călcat între 60 de români, la Milano

bataieBătaie „ca-n Vestul Sălbatic” cu răngi, bâte, cuțite și mese de călcat între 60 de români, la Milano

O ceartă legată de locul în care era parcată o mașină înmatriculată în România a declanșat o bătaie ca-n Vestul Sălbatic la Milano, între circa 60 de persoane, „membri ai unor familii de etnie romă din estul Europei”, după cum relatează Corriere della Sera.

Scandalagiii au folosit bastoane, tije, sticle și cuțite. Martorii spun că în bătaie au fost utilizate, pe post de arme albe, și mese de călcat.

Bătaia s-a soldat cu șapte răniți

Șapte persoane au fost rănite, dintre care una în stare foarte gravă.

Este vorba de români de etnie romă. În spatele conflictului s-ar afla, însă, tensiuni mai vechi între două familii de etnie romă. Din cele șapte persoane rănite și care au ajuns la spital, un bărbat de 40 de ani se află în stare gravă, cu plăgi înjunghiate în piept și în spate.

O femeie de 51 de ani a fost lovită cu o sticlă în cap. De asemenea, în bătaia colectivă ar fi implicat și un minor, un băiat de 13 ani, lovit în zona gâtului. Starea sa este stabilă, după cum au anunțat autoritățile.

Au intervenit zeci de carabinieri

Carabinierii chemați la fața locului și-au dat seama de gravitatea a situației și au mai chemat cincizeci de colegi în ajutor, ba chiar și o echipă de batalion militar.

După scandal, strada cu pricină a fost închisă o vreme pentru a fi îndepărtate sticlele sparte, bucățile de lemn și răngile rămase în urma încăierării. Urmează o anchetă de amploare și carabinierii deja au început să interogheze martorii la acest eveniment, care s-a petrecut aseară la Milano, potrivit Antena 3.

Poliția a dus mai multe persoane la audieri, dar nu a fost anunțat dacă și câte persoane au fost reținute.

author avatar
Andreea Vlad