AcasăȘTIRI EXTERNEBĂTAIE ca-n filme la Paris. Forţele de ordine au intrat tare în...

BĂTAIE ca-n filme la Paris. Forţele de ordine au intrat tare în manifestanţi! (VIDEO)

parisBĂTĂI ca-n "7 păcate" pe străzile Parisului: forţele de ordine au intrat tare în manifestanţi!

Au fost noi revolte pe străzile capitalei Franţei, luni seară. Sute de migranţi şi de susţinători ai acestora, care şi-au instalat luni seara corturi în Paris pentru a cere locuri de cazare, au fost dispersaţi de forţele de ordine care au făcut uz de gaze lacrimogene.

După desfiinţarea taberei lor abia instalate în Piaţa Republicii, între 200 şi 300 de persoane, majoritatea militanţi din cadrul unor asociaţii şi o minoritate de migranţi, s-au îndreptat în mod haotic spre centrul Parisului, înconjuraţi de un impozant dispozitiv de forţe de ordine.

S-a creat haos pe străzile Parisului

Forţele de ordine au făcut uz de mai multe ori de gaze lacrimogene şi de grenade asomatoare pentru a disipa mai multe grupuri.

Statul oferă un spectacol lamentabil. Există un răspuns poliţienesc la o situaţie socială. Aceasta nu va putea fi depăşită decât dacă vor fi găsite soluţii de găzduire pentru aceste persoane„, a declarat Ian Brossat, responsabil al primăriei Parisului pentru primirea de refugiaţi.

Aţi văzut această violenţă din partea poliţiei, în condiţiile în care sunt prezenţi responsabili, jurnalişti, camere de filmat, în plin centrul Parisului. Vă imaginaţi atunci prin ce trec migranţii izolaţi la marginea Parisului„, a zis şi Kerill Theurillat, un responsabil parizian al asociaţiei Utopia56, aflată la originea instalării taberei din Piaţa Republicii.

Cine sunt migranţii?

Bărbaţi afgani fără adăpost după destructurarea, săptămâna trecută, a unei tabere insalubre dintr-o suburbie pariziană, cer să li se asigure locuri de cazare, în plină carantină instituită de autorităţile franceze în contextul pandemiei de COVID-19.

author avatar
Andrei Ștefan