AcasăȘTIRI EXTERNEBașcana Găgăuziei avertizează Moldova, dacă se apropie de România: "Va fi moartea"

Bașcana Găgăuziei avertizează Moldova, dacă se apropie de România: „Va fi moartea”

Liderii de la București și Chișinău, fără reacție!

Bașcana Găgăuziei, Evghenia Guțul, nu vede deloc cu ochi buni posibila unire a Moldovei cu România. Ea consideră că unificarea ar însemna moartea Moldovei.

Știrea este prezentată de agenția de stat rusă TASS, care acuză România de ”conspirație” pentru unirea cu Moldova.

Kremlinul ne acuză de „conspiraţie”

Kremlinul a lansat un nou atac la adresa României, pe care o acuză de ”conspirație” pentru unirea cu Moldova, potrivit unui material postat luni de oficiosul TASS.

Guțul a spus că în Moldova există partide politice care promovează idei care duc la „lichidarea statului moldovenesc” și a acuzat forțele pro-România.

De 30 de ani, forțele pro-românești desfășoară o propagandă acerbă în țara noastră. Și, din păcate, în primul rând, această propagandă este anti-moldovenească.

Ei neagă moldovenilor dreptul de a fi numiți moldoveni, dreptul la propria lor cultură, obiceiuri, tradiții, dreptul la propria lor limbă”, a spus ea.

Propaganda rusă atacă Bucureştiul

Propaganda Kremlinului lansează un nou atac evident la adresa României.

„După dispariția Uniunii Sovietice, Moldova și-a proclamat independența, dar politicienii din România vecină o consideră parte a țării lor, în timp ce fac eforturi pentru reunificare.

Bucureștiul sprijină partidele politice de la Chișinău care conspiră cu guvernul Republicii Moldova pe această agendă de unificare.

În același timp, parlamentarii de opoziție din Moldova fac apel la scoaterea în afara legii a tuturor organizațiilor care doresc să răstoarne actualul guvern”, scrie TASS.

Evghenia Guţul, „trezită” de Marcel Ciolacu

Ea a reacţionat la un mesaj al prim-ministrului român Marcel Ciolacu transmis cu prilejul Zilei Unirii Basarabiei cu România (27 martie).

Dacă actualele autorităţi moldoveneşti optează pentru unificare (cu România), regiunea autonomă Găgăuzia nu va rămâne tăcută.

Orice iniţiativă de unificare va presupune demararea imediată a procedurii de separare a Găgăuziei şi revenirea la republica independentă Găgăuzia”, a scris Guţul pe Telegram.

author avatar
Andrei Ștefan