AcasăȘTIRI EXTERNEBaronul drogurilor din Columbia a fost ARESTAT. Capturarea lui OTONIEL, comparabilă doar...

Baronul drogurilor din Columbia a fost ARESTAT. Capturarea lui OTONIEL, comparabilă doar cu căderea lui Pablo Escobar – VIDEO

otonielBaronul drogurilor din Columbia a fost ARESTAT. Capturarea lui OTONIEL, comparabilă doar cu căderea lui Pablo Escobar - VIDEO

Cel mai căutat traficant de droguri din Columbia a fost capturat de autorități într-o operațiune descrisă drept cea mai mare lovitură pentru traficanții de narcotice ai țării din ultimele decenii.

Președintele columbian Iván Duque Márquez a confirmat prinderea lui Dairo Antonio Usuga, cunoscut sub numele de „Otoniel”, la televiziunea națională.

„Această operațiune este comparabilă doar cu căderea lui Pablo Escobar în anii ’90”, a spus Duque, referindu-se la narcotraficantul columbian care a murit în 1993, după ce a construit un imperiu de miliarde de dolari.

Cel mai de temut traficant de droguri din lume

Otoniel a fost cel mai temut traficant de droguri din lume. În vârstă de 50 de ani, el a fost capturat de autoritățile columbiene în timpul unei operațiuni într-o zonă rurală din regiunea Uraba din Columbia, situată în provincia Antioquia, a informat Reuters. Un ofițer de poliție a murit în timpul operațiunii, potrivit raportului.

Otoniel a fost liderul cartelului de droguri „Clan del Golfo”, pe care Departamentul de Stat al SUA îl descrie drept „puternic înarmat și extrem de violent”. El a devenit lider în urma unor perioade de gherilă de stânga și paramilitar, potrivit Reuters.

Cartelul este format din foști membri ai organizațiilor teroriste, potrivit Departamentului de Stat, și folosește violența și intimidarea pentru a controla rutele traficului de narcotice, laboratoarele de procesare a cocainei, punctele de plecare a bărcilor cu motor și pistele de aterizare clandestine.

Otoniel a fost pus sub acuzare de Districtul de Sud din New York în 2009. Departamentul de Stat a oferit până la 5 milioane de dolari pentru informații care au condus la arestarea sau condamnarea sa, în timp ce Columbia a oferit o recompensă de până la 3 miliarde de pesos columbieni (aproximativ 800.000 de dolari) pentru informații despre el și locul unde se află.

author avatar
Andreea Vlad
588 afisari
Zenville

Ultimele știri

Burduja, despre întâlnirea cu Iohannis, de la Cotroceni: „Nu este o chestiune neobişnuită” – VIDEO

Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Sebastian Burduja, a oferit câteva detalii despre discuția pe care a avut-o, zilele trecute, cu președintele Klaus Iohannis, la...

Vara începe „în forță”! La ce valori vor ajunge temperaturile zilele următoare. Șefa ANM: „Înseamnă deja pragul unei zile de caniculă”

A început luna iunie, prima lună de vară din calendar. Iar din câte indică temperaturile sâmbătă, în multe zone ale țării, deja se poate...
proger