AcasăȘTIRI EXTERNEBărbații din Ucraina, puși pe fugă de ordinele de încorporare. ”Nu este...

Bărbații din Ucraina, puși pe fugă de ordinele de încorporare. ”Nu este războiul nostru!”

Bărbații din Ucraina fug de un război pe care nu îl consideră al lor

Polițiștii de Frontieră susțin că cei mai mulți ucraineni care trec fraudulos granița în România sunt tineri, care nu vor să lupte pe front pentru că nu consideră că este războiul lor. Probabil pentru că s-au înăsprit condițiile de trecere de la ei, ucrainenii au ajuns să își riște viața și să traverseze munții, în plină iarnă, pentru a scăpa de încorporare.

Faptul că bărbații ucraineni de etnie română, poloneză sau maghiară fug în România și spun că nu este războiul lor nu reprezintă nimic anormal. Polițiștii de frontieră susțin însă că și tinerii ucraineni care fug din țara lor, de frică să nu fie luați cu arcanul la oaste, spun același lucru, că nu este războiul lor.

Chiar dacă fluxul de ucraineni care nu vor să lupte în țara lor nu mai este la fel de mare ca în primele patru-cinci luni de la izbucnirea războiului, zilnic zeci de bărbați se predau polițiștilor români din localitățile de graniță. Florian Cheregi, vicepreședinte Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) Satu Mare – Poliția de Frontieră, ne spune că bărbații ucraineni vin efectiv direct la Poliție pentru a se preda.

”Chiar recent am avut mai mulți ucraineni, care s-au dus direct la Poliție. Ulterior, Poliția i-a predat celor de la Frontieră, care le-a făcut documentele și i-a predat la Inspectoratul pentru Imigrări. Acolo li se fac actele și, în baza acelor acte, sunt liberi să iasă din România”, ne-a declarat Florian Cheregi, vicepreședintele SNPPC Satu Mare. Toți ucrainenii prinși că trec ilegal frontiera au documente la ei, au pașaport, carte de identitate sau permis de conducere, și nu se feresc să-și declare identitatea, pentru că nu este în interesul lor, susțin polițiștii români. ”Bărbații aleg să treacă fraudulos pentru că nu sunt lăsați să iasă din țară, pentru că trebuie să se ducă la război. Marea majoritate a lor se lasă prinși în România, pentru că știu că nu li se întâmplă nimic. Sunt foarte mulți tineri printre ei și, când îi întrebăm de ce au plecat din Ucraina, spun că nu vor să se ducă la război pentru că nu este războiul lor”, ne-a precizat vicepreședintele SNPPC Satu Mare, Florian Cheregi.

Liniște și pace

Polițiștii de Frontieră din Maramureș ne spun că ucrainenii care fug de încorporare și aleg să vină pe partea cu munții o fac pentru că trec mai ușor la ei, dar riscă foarte mult. ”Dacă nu cunoști zona și nu ești echipat corespunzător, ești terminat. Pe timp de vară, ca să ajungi la frontieră, îți trebuie opt ore, iar la ora 15 pe munte este deja întuneric. Cred că de dincolo îi dirijează cineva, după care, la un moment dat, îi lasă undeva. Procedura în Ucraina este ca prima oară să te puncteze, apoi se trimite o adresă acasă și apoi îi selectează și îi duc la un centru de pregătire. Și atunci, când primesc adresa, pleacă. Pe partea noastră mulți dintre cetățenii ucraineni sunt, de fapt, români, polonezi și unguri, care spun că nu este războiul lor și că de aceea nu vor să fie încorporați. Dar mai sunt și ucraineni care nu vor să meargă la război și aleg să fugă din țară”, a afirmat Silviu Palagi, președintele SNPPC Maramureș, Poliția de Frontieră. Acesta a constatat că, la granița României cu Ucraina, conflictul nu se resimte absolut deloc, doar se mai se aude câte o alarmă, de la vreun exercițiu, dar nu sunt rachete, nu este nimic.

”De la începutul războiului nu s-a întâmplat nimic în partea asta de Sud-Vest la României. Viața în zona aceea a Ucrainei este aproape normală, lumea nu este disperată, oamenii vin în România constant să-și facă piața, își aduc copiii la școală aici. Singura problemă este că nu sunt alimentați cu energie electrică în mod continuu, dar oamenii s-au adaptat și și-au cumpărat generatoare”, ne mai spune președintele SNPPC Maramureș, Poliția de Frontieră, Silviu Palagi.

Cine a mai rămas să lupte

Potrivit datelor oficiale, în 29 aprilie, 5,5 milioane de ucraineni își părăsiseră, deja, țara. Acum, numărul acestora este mai mult decât dublu, cu o tendință de creștere continuă. Aproape jumătate, dacă nu mai mult, dintre ucrainenii refugiați în țările europene sunt bărbați, numai buni de luptă, pe care i-am văzut în bolizi de lux, la granița României cu Bulgaria, vara trecută, grăbindu-se să ajungă în resorturile bulgărești, să-și petreacă vacanțele.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
3.083 afisari

28 COMENTARII

  1. Slava globalistii….afacerile cu litiu sunt importante.De unde sa ia ElonMusk-Tesla baterii cu litiu?din Donetsk-Lugansk.Asa ca treceti la razboi sa produceti litiu pentru ElonMusk….fuga mars…un doi trei patru…chop chop

  2. Dacă nu vor să lupte de ce nu organizează un alt „maidan”, de unde să ceară demisia lui Zelenski și, cu toate neplăcerile unei țări sub ocupație, să revină la o stare de pace. Cum au trăit sute de ani împreună cu rușii nu mai pot acum? Își doresc democrația de tip american? Nu au văzut cum a fost asta impusă în Orientul Mijlociu, în nordul Africii și prin alte locuri pe unde americanii și-au băgat coada, după interesele lor economice, că doar nu mor ei de dragul altor popoare.

    • Maidanul a fost organizat de khazarul satanist Soros si khazarii nazisto-satanisti inchinatori la Satana, nu de cetatenii ucranieni de etnie romana, poloneza sau maghiara.

      Maidanul a fost ca lovitura de stat din Romania 1989, dar mai putin sangeroasa, pentru s-a vrut o Romanie dezmembrata ca Yugoslavia sau Cehoslovacia, si sufletele si sangele celor ucisi in Decembrie ’89 fusese promise lui Satana in ritualul satanic facut de Cabala pentru a le reusi Lovitura de stat si asasinarea lui Ceausescu, asa cum au facut anul trecut inainte de Paste in Ucraina ca sa-l afuriseasca pe Putin, dar nu le-a iesit pasienta.

      Tembelizorul este ca punga cu diluant pentru inhalat pe care o folosesc unii boschetari – te rupe de realitate si vorbesti mult fara sa stii nimic concret.

  3. Daaa sant doar romani, unguri si mai stiu eu ce. Am testat. Aveti dreptate. Veneam intr-o seara acasa cu masina, era inainte de Craciun si vad i mijlocul strazii un tanc de BMW cu numere de UKR , care bloca pur si simplu circulatia si in jur discutau relaxati (ca scapati de ororile razboiului) niste fatuci blonde si unii … si unii. Cred ca discutau in ce statiune sa-si petreaca sarbatorile ca aud ca acuma vor fi duble si dupa vechi si dupa nou. Poate cineva sa zica ceva ???Am lasat geamul jos si am strigat ”Mai, de ce n-ati ocupat toata strada” ?? la care intr-o neaose limba romaneasca am auzit ”sto delaiet ”??? Aaa nu-i romaneste ??? Nuuu??? Ungureste nu-i ca o stiu. ”Saracii” au fugit de razboi. Nu-i razboiul lor, nuuuuu, e razboiul nostru ca noi platim. Da, cineva vede, gandeste, ii pasa de noi ???

  4. Amărâții care trec munții nu sunt smecheri cu mașini de lux și valize de valuta. Ei au dreptate ca nu este războiul lor. Este al lui Zelenski și Ocultei.

  5. aha, deci ucrainienii fug de incorporare. ucrainienii. bagaboanda maia from moldavia mai sustine macelul din ucraina?
    pana si ei, ucrainienii si-au dat seama cat de ilegitim este macelul din tara lor ucraina.
    ucrainienii au ajuns sa dea dreptate poporului roman care a refuzat si refuza cu toata fiinta acest razboi pornit din cauza unui presedinte scamator, dezaxat si sclav al globalistilor jefuitori din sua.
    nu mai bine il fugareau la timp si in suturi pe scamatorul poponel zelenski?
    si atunci werner, ciukanezu si ciolanis cu toata sleahta lor, pentru ce _zda mamii lor au cerut si inca cer mobilizare in romania?
    vreti mobilizare si cautati prin viclenie sa vedeti cum sa faceti incorporari pentru razboi si in romania??? nu este de ajuns ce-a provocat sua in ucraina? vreti macel si in romania?
    clasa politica nenorocita, o sa primiti ceea ce meritati !!!

    • Proasta Satului Muia Sandu vrea unirea Tinutului uitat de timp in epoca de piatra Moldova bolshevica si a oamenilor cavernelor – romanii bolshevizati, cu Ucraina, pentru ca Moldova este plina de khazari si in realitate condusa de khazari.
      Romania trimite gaz, curent electric si bani in Moldova, dar in realitate ajung toate in Satania lui Gay Zelenski.

      Cand se va termina toata mascarada va trebui ca Romania sa taie toate ajutoarele pentru Moldokhazaria si sa fie trimisi acasa studentii moldokhazari sa invete in Satania poponarului Zelenski Gay.

      Dintotdeuna cei din Cernauti au fost cu 100 de clase peste asa-zisii moldoveni, si ca civilizatie si ca demnitate.
      Acum s-au corcit multi cu ucrainieni/ucrainience, dar oricum sunt peste inapoiatii moldokhazari.

      Tradatorul Criminal si Jefuitor Joianis Shase Kase Negustor de copii va trebui spanzutat timp de doua saptamani in fiecare zi pana aproape sa moara,
      si abia in ultima zi spanzurat pana la moarte.
      Alaturi de el vor sta khazarul Criminal poponarul Arahat, si poponarul Gheorghita, apoi fiul de securist Ciolacu, semianalfabetul Ciuca si ungurul khazar fiu de securist Organ Bleg, precum si alte scursuri drogate si Criminale, tradatoare de tara, pentru ca de popor nu se poate spune despre aceste naparci khazare, etc.

      Pana in August se termina pe intreaga planeta toata mascarada criminala.
      In scurt timp incepe asaltul final al multor armate importante si numeroase asupra Cabalei, khazarilor si reptilienilor.
      Sa vezi atunci foc de artificii, nu de revelion.

  6. Se gandeste careva ca printre acestia sunt pro-rusi sau chiar ucraineni de origine rusa care trec ” nevinovati” in Romania sau in Occident?
    De ce nu e razboiul lor?
    Nu sunt ucraineni?
    Al cui e acest razboi?

    • este al samsarilor de armament si al intereselor geostrategice globale si pentru jefuirea unui stat foarte bogat.
      nevinovații rusi-pro rusi sunt deja in europa, in numar de aprox. 100k, trecuti cu pasaport romanesc si cetățenie românească cu răsplată frateasca catre orban-flutur prin autoritatea romana pt. cetatenie, chiar inainte de inceperea razboiului in ucraina.
      sa speram ca in romania nu sunt prea multi de „inteligenta ta”.

    • Gagico se pare ca ai uitat ce a declarat Putin pe 24 febr 2022. Dorinta lui a fost ca NATO sa se regrupeze cum era in 1997 adica sa lase mai mult de jumatate de Europa de Est sub influienta rusa. Daca nu-i sprijineam pe ucrainieni erau cuceriti in 2-6 zile si ne trezeam cu rusii peste noi. D-aia trebuie sprijiniti astia. Nici mie nu-mi sunt simpatici. Te f u t in gura si pe tine si pe ma-ta aia cretina care nu te-a avortat.

      • Vită, iar ești waxer, tăpălăbar idiot ce ești, tu-ți m_ții mă-tii de leghebistoid nenorocit.

        • Vrei sa ne impacam, Barbu Gh.? Te las sa ma f uti in c ur fara prezervativ ca poate raman gravid si iti fac un fiu ca tine adica un k acat. Mai bine ti-o sug!

    • Rusia a pornit aceasta actiune pentru ca NATO nu si-a respectat propriul angajament luat in 1991 fara a fi cerut de Ruria – sa nu extinda alianta spre Est. Acum NATO este aproape de Moskova, lucru de neacceptat pentru ca asa-zisul scut de la Deveselu si altele, pot contine si rachete cu raza lunga de actiune care in 5 minute pot lovi orice punct strategic de pe teritoriul Rusiei, nu numai rachete antiaeriene. Rusia este cea mai mare tara ortodoxa si nu poate fi inghitita de Cabala inchinatoare la Satana, asa ca jivinele vor s-o nimiceasca. Motivul real al intrarii rusilor in Ucraina, Tara Satanei, a fost ca Poponel Zelenski cel original a cerut intrarea Ucrainei in NATO. Al doilea motiv este ca armata rusa a distrus 31 de laboratoare militare de arme biologice, printre care 3 ale Mossad, care fabricau RABIA cu care voiau sa extermine omenirea.Acest microb aruncat din aer ar fi dus la un carnagiu planetar si in 6 luni omenirea disparea, mancandu-se oamenii intre ei. Trupele speciale rusesti au descoperit o grota sapata in pamant intr-o padure, unde erau ascunsi copii de multe nationalitati rapiti de oamenii lui Zelenski. Pana in Mai au gasit peste 35 de mii de copii pregatiti pentru a fi vanduti satanistilor pentru viol si ritualuri satanice. Putin a vrut ca pana in Mai sa incheie actiunea, dar NATO, CIA, Mossad si UE au vrut sa se ajunga la razboi mondial, asa cum l-au programat satanistii inca dinainte de 1871 cand au programat toate cele trei razboaie mondiale. Rusii au filmat toate actiunile lor pe campul de lupta, si unele inscenari ale nazistilor lui Poponel care si-au omorat proprii concetateni ca sa dea vina pe armata rusa.Imaginile vor fi publice cand spalatii pe creier vor vrea sa vada adevarul despre Ucraina, tara Satanei.
      Asadar cei care fug sa nu fie carne de tun au perfecta dreptate.
      CIA, NATO, Mossad, UE si khazarii inchinatori la Satana care locuiesc in Ucraina si in Moldokhazaria au pornit acest razboi satanist nu cetatenii ucrainieni de diferite etnii.
      Nazistii lui Poponel Zelenski au tras cu tunurile in multe localitati unde sunt etnici rusi, si din acest ultim motiv acele zone s-au reunit cu Rusia.
      Aceste zone au fost rupte de Rusia de catre khazarul nazist georgian Stalin si date neamurilor lui inchinatoare la diavol.
      Nipru este vechea granita, de aceea armata rusa si multi locuitori de etnie rusa s-au retras pe celalalt mal care apartine Rusiei din timpul tzarilor.

  7. -cei din apropierea granitelor cu Russia
    cu Romania,
    cu Belarus,Polonia,Slovacia,Moldovskayia si Ungaria.

  8. La noi la Tembelizor auzi ca numai rușii fug, de mănâncă pământul de frica războiului. Numai ca tragedia din Munții Maramureșului de zilele trecute a obligat lumea sa vadă care este, de fapt realitatea. Si nu este singura minciuna demna de Baronul Münchhausen, ba ca îl si întrece, doboare la drone 150%, ca sunt de neînvins in fata ruselor, ca arunca in mare, negând realitatea crunta, ca sistemul energetic, de alimentare cu apa, de încălzire este distrus, ca au ocupata peste 20% din suprafața tarii, ca nu au cu ce sa se lupte, dar nici cine, incorporabilii fug pe rupte din tara. Iar neonazistul Jeglenschi procedeaza precum Hitler, daca ucrainienii nu pot, nu vor, sa țina piept rusnacilor, atunci nu merita sa existe pe suprafata pamantului, pana la ultimul.

    • Păi noi ajutam refugiații precum și ukr atît financiar cît și militar, economic, umanitar ,iar eroul comediant drept mulțumire cu prilejul sărbătorilor de iarnă a promulgat legea minorităților. . Pe ai săi ukrainieni pur singe ii menajează, iar etnicii ruși adică majoritari și etnicii români, mai puțin maghiari și poloni ii mobilizează ” binevol ” și îi aruncă în zona de conflict .deci o purificare etnică adică ukrainizare . Pină la urmă ucrainenii sint toți ruși vorbesc și scriu rusește excepție citeva regiuni unde sint ukrainieni între Lvov și Vinitea. Așadar diferența dintre rus și ukrainean că între moldovean și oltean
      .

  9. Ha ha ha, deci si-au dat seama si mamaligarii de ukro-na-zi din regiunea Kievului azovist-banderist ca cei care lupta acolo, la nazistii ukrani, o fac numai si numai pentru regimul nazist-globalist al lui zdrelinski, zis si cersinski !! Bai, astia din presa nazista a baronului de munchausen a maciukanezului maidanez de maciuca, voi de ce nu scrieti ca acolo, in urko-na-zia care recent a sarbatorit ziua de nastere a marelui criminal de razboi bandera, este de fapt un imens razboi civil intre nazisti ukro din Vest si pro-rusii din Est !! Bai cersinski aka zdrelinski, sa iti cada mancarea in kakat in fiecare zi si noapte, si sa ai norocul sa iti cada nucleara chiar pe bunkarul in care te ascunzi langa granita cu Polonia, cu totii stiu deja ca nu esti si nu ai fost niciodata ascuns ca sobolanii rosii in Kievul nazist, daca erai pe bune, de mult te faceau pamant de flori rusnacii aia salbatici !! Ha ha ha 🙂 Scapa numai care poate din ukro-na-zia banderista, iar in curand, chiar si din colonia esuata semi-bananiera a jeneralului de tabla ghipsata a maciukanezului turmentat 🙂 Si, bai tefeleilor cobai multilateral vaxxinati in cap, si bai sekuricilor cu ochii mult prea albastrii, voi puteti sa ramaneti pe loc, nevoia de carne de tun proaspata este infinita, la fel ca si prostia vostra de neam prost 🙂

  10. Ajutam Moldova financiar, economic, plătim noi facturi pe gaz și curent de trosnim și supraplatim benzina, motorina că de
    ….. frații noștri speram în unire, dar maita sanda mai degrabă iar suride unirea cu ukraina decit cu Romania sau poate chiar visează Moldova mare in cazul in care Transilvania ar deveni autonomă, iar moldova noastră vulnerabilă a nimănui

  11. L-ati vazut pe Putina cum se inchina el evlavios in Catedrala Patriarhului bisericii ortodoxe Ruse genaralul KGB cu ceas de 12.000 de Euro la mana ?Cica asa l-a invata Dumnezeu,intai te inchini sa te vada tot poporul ce smerit si cu frica lui Dumnezeu esti si pe urma navalesti cu hoardele de bativani criminali,bombardezi,ucizi in masa si distrugi tot ce-ti iese in cale. Cel putin copiii, ce vina aveau sa fie ucisi,schiloditi pe viata,ramasi orfani pe drumuri in voia sortii ? Putina si-a trimis la moarte zeci de mii de miltari,nu se mai stie cati raniti,ca sa ce ? Acum cica ii incinereaza la ” locul faptei ” pe frontul in care ei isi ” aparau patria ” !!! Ca e ma ieftin decat sa le procure sicrie si sa-i trimita acasa,sa-i ingroape parintii crestineste.Putina,tot porul rus te iubeste,ca ca tine nu gaseste.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger