AcasăȘTIRI EXTERNEBărbat executat în SUA prin injecție letală! Era ultimul condamnat la moarte...

Bărbat executat în SUA prin injecție letală! Era ultimul condamnat la moarte din 2020

Brandon BernardCazul lui Bernard a atras atenția grupurilor de drepturi, care au apelat la administrația Trump să acorde o suspendare a execuției

Guvernul de la Washington a autorizat continuarea procedurii într-un penitenciar federal din Indiana pentru execuţia unui bărbat afro-american condamnat pentru omucidere, în ciuda apelurilor societății civile.

Brandon Bernard a fost declarat mort după ce i-a fost administrată injecţia letală joi seară la Complexul corecţional federal din Terre Haute (Indiana).

Bernard în vârstă de 40 de ani fusese arestat în 1999 pentru dublă crimă comisă când avea 18 ani şi era membru al unei bande. El a fost condamnat la moarte într-un proces cu juraţi.

Guvernul federal al Statelor Unite l-a executat pe afro-americanul originar din Texas implicat în uciderea unui cuplu, în ciuda apelurile de suspendare a execuției sale din partea unor grupuri de avocați, jurați și oameni de rând.

Apel pentru suspendaree execuţiei

Cazul său a atras atenția avocaților anti-pedeapsă cu moartea, vedetelor și altor persoane din SUA din cauza mai multor factori care ar fi trebuit să îi suspende execuția, inclusiv vârsta pe care o avea când a avut loc crima și modul în care rasa a influențat condamnarea s, potrivit aljazeera.com.

Curtea Supremă a SUA a respins o moţiune care solicita suspendarea execuţiei condamnatului joi seară.

Uniunea Americană pentru Libertăți Civile (ACLU), un grup național pentru drepturile civile, a postat pe Twitter înainte de execuția de joi că „5 din cei 9 jurați care l-au condamnat la moarte, precum și procurorul de apel care a impus o condamnare la moarte, nu cred acum că ar trebui să moară”.

author avatar
Andreea Vlad
395 afisari

2 COMENTARII

  1. Mare pierdere pentru umanitate. A platit pentru fapta sa dar, dupa ce a trait 21 de ani pe spinarea contribuabilului american.
    De retinut ca majoritatea detinutilor (negrii 34%, hispanici 29%, albi 24%) din SUA sunt negrii ? Restul de 13% sunt de alte origini. De precizat ca negrii reprezinta 13,5%, iar hispanicii 18,3% din cele 328 de milioane de americani. Concluzia : 13,5% din populatie da 34% din puscariasi. Frumoasa reprezentare.
    Trageti singuri concluziile.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger