AcasăȘTIRI EXTERNEBanksy s-ar afla în Ucraina. Ce lucrare apare pe o clădire distrusă...

Banksy s-ar afla în Ucraina. Ce lucrare apare pe o clădire distrusă din Borodianka

banskyBanksy s-ar afla în Ucraina. Ce lucrare apare pe o clădire distrusă din Borodianka

Artistul anonim de graffiti Banksy pare să confirme că se află în Ucraina după ce și-a dezvăluit ultima lucrare pe Instagram, potrivit The Guardian.

Speculaţiile că artistul anonim de graffiti se află în ţara sfâşiată de război s-au intensificat după ce o serie de picturi murale au apărut în oraşul Borodianka, lângă Kiev.

O lucrare a lui apare pe o clădire avariată din Borodianka, lângă Kiev

O pictură murală înfăţişa un bărbat care seamănă cu preşedintele rus Vladimir Putin, pus la pământ în timpul unei partide de judo cu un băieţel.

O alta reprezintă doi copii folosind o trapă ca balansoar.

Cu toate acestea, pictura murală prin care Banksy a ales să-şi dezvăluie prezenţa în Ucraina este a unei gimnaste, pe o clădire deteriorată.

Artistul de graffiti a postat vineri trei imagini ale picturii murale pe Instagram, însoţite de explicaţia: „Borodianka, Ucraina”.

Borodianka, bombardat la greu de ruși

Borodianka, situată la nord-vest de capitală, a fost unul dintre oraşele cele mai afectate de bombardamentele Rusiei de la începutul invaziei.

Soldaţii ruşi au invadat în februarie a acestui an, ocupând oraşul, care a fost apoi eliberat în aprilie.

De atunci, oraşul a fost în centrul eforturilor de reconstrucţie, mai multe blocuri turn fiind demolate ca urmare a avariilor cauzate de lupte.

author avatar
Andreea Vlad