AcasăȘTIRI EXTERNEBandele de cartier fac legea în Franța. Proprietarii de restaurante și terase,...

Bandele de cartier fac legea în Franța. Proprietarii de restaurante și terase, snopiți în bătaie și jefuiți

Bandele de cartier fac legea în Franța. Proprietarii de restaurante și terase, snopiți în bătaie și jefuiți / Foto: France Bleu

De la deschiderea restaurantului lor, Cocagne, în urmă cu doi ani, doi tineri manageri din Saint-Pargoire (comună din departamentul Hérault, în sudul Franței) sunt hărțuiți de o bandă din sat. Vinerea terecută, cei doi au fost agresați violent. În stare de șoc, aceștia nu au putut redeschide unitatea și au cerut ajutor de la primărie.

În urmă cu doi ani, Pauline Varalda (28 de ani) și Laurent Cipriano (38 de ani) și-au investit economiile pentru a cumpăra snack-barul din Saint-Pargoire. Cei doi transformă unitatea într-un bar- restaurant pizzerie. Cocagne a devenit un restaurant familial.

Golanii au ocupat strada

O transformare care se pare nu a mulțumit pe toată lumea. De doi ani, tânărul cuplu este hărțuit și insultat în mod regulat în stradă. S-au făcut sesizări în mai multe rânduri la jandarmerie și la primărie.

Vinerea trecută, seara, situatia a degenerat. 20 de persoane au ocupat strada (fără nicio autorizație) pentru a o transforma-o într-un teren de fotbal improvizat. În repetate rânduri, mingea a aterizat pe mesele clienților, în farfurii, spărgând paharele. Pauline și Laurent spun că loviturile au fost intenționate. „Era clar la un moment dat că ținta erau mesele și terasa noastră”, explică Pauline, informează France Bleu.

Bătuți de 20 de tineri

Agasați de acest comportament, Pauline și Laurent intervin de mai multe ori, în zadar. „I-am rugat de cinci ori să plece și să se joace cu mingea mai departe”. Deodată, ce și-au servit ultimii clienți, unul dintre tinerii, cu care aveau deja probleme, îl lovește violent pe Laurent, care se prăbușește. Apoi Pauline este cea care este lovită. „Laurent s-a ridicat dar ne-am trezit repede înconjurați și bătuți de 20 de tineri de pe stradă”.

Clienții au intervenit pentru a-i separa pe toți, au sosit primarul și jandarmeria, alertați de manageri chiar înainte ca lucrurile să nu denegereze și mai mult. Laurent și Pauline au petrecut noaptea de vineri spre sâmbătă, ulterior medicii stabilind 6 zile de „incapacitate temporară pentru a lucra” (ITT) pentru Laurent și 4 pentru Pauline.

Dar constatările medicale nu sunt decât la început. „Partenerul meu nu mai vede aproape deloc cu un ochi iar fața lui este tumefiată și de culoare violet. Avem entorse la genunchi, cervicale și lombare care sunt foarte dureroase, și dureri de cap”, a spus Pauline.

„Trăim in iad de doi ani”

Cuplul este, de asemenea, în stare de șoc: „Ne învârtim în cerc pentru că afacerea noastră este singura noastră sursă de venit și nu suntem încă capabili fizic să o deschidem”.

Cei doi alertaseră însă primăria și jandarmeria. În zadar. „Am cerut camere de supraveghere video. Am cerut să se pedepsească consumul de alcoolul deoarece există un decret municipal care interzice consumul excesiv. Am spus primăriei că sunt consumatori de droguri pe stradă, sunt violențe. Ne luptăm de doi ani pentru că suntem hărțuiți și nu se face nimic. Ne aflăm în fața unei bande de tineri care sunt complet incontrolabili”.

„ Ne-am întors acasă de două ori trecând prin fața aceleiași bande de tineri care continuă să bea în stradă și care se uită la noi de parcă ar avea de gând să ne omoare. Este complet descurajator. Am înființat această structură împreună Laurent, cu micile economii pe care le-am avut pentru a începe o viață într-un sat pe care l-am crezut liniștit. Și, de fapt, trăim în iad de doi ani”.

author avatar
Tudor Borcea
3.837 afisari

15 COMENTARII

  1. comunismul francez – n-ai voie sa porti arme n-ai voie sa te aperi in fata marocanilor, tig@nilor si alte asemenea natii spurcate

    • Corect !
      Frica pazește pepenii …
      Daca erau in SUA …in secunda urmatoare ….le sareau fulgii …înaripatilor …
      Cînd tirania devine lege
      REBELIUNE devine o D A T O R I E !

    • Jegurile musulmane fac legea n Franța . Acum că gerontofilul Macron a fost reales din nou va fi beleau mare. Asta sunt idioții de francezi. Exact precum românii . Au tras jandarmii și polițiștii n ei la protestele anti Macrin și tot au votat o bestie neomarxisto LGBT isto satanista președinte.

    • Franta sre nevoie de Lopen pentru a stârpi gunoiul mudulmau din franta de fapt cam toata europa are nevoie de Lopen pt asta,gunoiul ăsta de musulmani cu moscheile lir infecte a imputit Europa.

  2. Politica Frantei si UE cu multiculturalism si au primit toate gunoaiele din lumea asta si ei vor liniste ,situatia asta este peste tot in putregaiul de occident numai ca nu se publica

  3. Să-l voteze pe Macron din nou. E bine cu el și cu alți fătălăi care n-au pic de sânge în instalație

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger