AcasăȘTIRI EXTERNEBancherii milionari din Marea Britanie s-au mutat în UE înainte...

Bancherii milionari din Marea Britanie s-au mutat în UE înainte de Brexit

Marea Britanie a pierdut aproape o sută de bancheri foarte bine plătiţi chiar înaintea ieşirii din Uniunea Europeană, a anunţat Autoritatea Bancară Europeană (EBA). Este ultima confirmare a modului în care Brexitul a afectat sectorul financiar.

În raportul EBA privind bancherii plătiţi cu un milion de euro sau mai mult pe an, în Marea Britanie s-a înregistrat o scădere de 95 a numărului angajaţilor din sectorul financiar cu venituri mari în 2019.

Cu toate acestea, în Regatul Unit încă lucrează 71% dintre cei 4.963 de bancheri foarte bine plătiţi din UE, un semn că City of London rămâne cel mai mare centru financiar din Europa, cu un total de 380.000 de angajaţi în industria bancară.

Ce înseamnă un plafon de un milion de euro: salariul de bază, bonusuri, recompensele pe termen lung şi contribuţiile la pensii.

Conform datelor compilate de Reuters, de la ieşirea Marii Britanii din UE, multe bănci şi companii  au relocat peste 7.000 de angajaţi din Londra către centrele financiare europene,  pentru a se asigura că toţi clienţii au acces deplin la piaţa financiară a blocului comunitar.

În urma acestor mutări, Germania a primit cel mai mare număr de bancheri milionari, de la 450 la 492, urmată de Franța(270, față de 234) și Italia(241 de la 206).

“Creşterea numărului bancherilor cu venituri mari a venit datorită relocării din Marea Britanie în UE, ca parte a pregătirilor pentru Brexit”, se precizează în raportul EBA.

Cei mai bine plătiți muncesc în marile hub-uri financiare europene – Frankfurt, Paris şi Milano.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
348 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger