AcasăȘTIRI EXTERNEBalonul Chinei, care a survolat SUA, doborât de armata americană cu o...

Balonul Chinei, care a survolat SUA, doborât de armata americană cu o rachetă! / Beijingul își revendică „dreptul de a răspunde” – VIDEO

balonBalonul de spionaj chinezesc, doborât de armata americană cu o rachetă. Biden a dat ordinul / Beijing: „Washingtonul a încălcat grav practica internațională” - VIDEO

China condamnă puternic acțiunea SUA de a doborî balonul meteorologic care a survolat spațiul aerian american și revendică dreptul de a răspunde.

Balonul Chinei a fost doborât cu o rachetă lansată de un avion F-22, a anunţat Pentagonul. Acţiunea, comandată de către preşedintele Joe Biden!

Balonul, doborât deasupra Oceanului Atlantic

Un înalt oficial militar a precizat că balonul a fost doborât la ora locală 14:39 de o rachetă aer-aer trasă lansată de un avion F-22 Raptor.

Balonul a căzut la șase mile nautice (11,1 kilometri) de coasta statului Carolina de Sud, iar rămășițele acestuia s-au dispersat pe o suprafață de 12 kilometri pătrați.

Acţiunea a fost filmată de un amator, care a postat imaginile pe reţelele de socializare.

La scurt timp după doborârea balonului, preşedintele le-a spus reporterilor că dăduse ordinul încă de miercuri, însă decizia a fost amânată pentru a se alege un moment cât mai sigur.

La rândul său, Administrația Federală a Aviației din SUA a ridicat interdicția zborurilor în zona în care balonul a fost doborât.

Balonul a fost văzut pe cer pentru prima dată din statul Montana, la începutul săpămânii.

China se declară victimă

China şi-a exprimat „puternic nemulţumirea şi protestul” faţă de doborârea balonului „spion” de către SUA, spunând că Washingtonul „a reacţionat excesiv” şi a „încălcat grav practica internaţională”, într-o declaraţie a ministerului său de Externe.

„China îşi exprimă nemulţumirea puternică şi protestul faţă de utilizarea forţei de către SUA pentru a ataca aeronavele civile fără pilot. Partea chineză a informat în repetate rânduri partea SUA după verificarea faptului că dirijabilul este pentru uz civil şi a intrat în SUA din cauza forţei majore – a fost complet un accident”, se arată în comunicatul, care a fost publicat duminică dimineaţa, conform News.ro.

„China a cerut în mod clar SUA să se ocupe de asta în mod corespunzător, într-o manieră calmă, profesionistă şi reţinută. Un purtător de cuvânt al Departamentului de Apărare al SUA a declarat, de asemenea, că balonul nu va reprezenta o ameninţare militară sau personală pentru personalul de la sol. China va proteja cu hotărâre drepturile şi interesele legitime ale companiilor relevante, rezervându-şi în acelaşi timp dreptul de a avea reacţii suplimentare necesare”, a spus ministerul.

author avatar
Andreea Vlad
773 afisari

23 COMENTARII

  1. Vai de capul lor de drogati speriati se pisa China pe ei sint cu 50 de ani fata amerlocilor

    • „China îşi exprimă nemulţumirea puternică şi protestul faţă de utilizarea forţei de către SUA pentru a ataca aeronavele civile fără pilot.”’
      Ha ha ha. Nu i-a lasat sa spioneze! Ha ha ha!

      • Ce sa spioneze ?
        Din balon ?
        Americanii sint atinsi de dementa in faza terminala .
        Dar toti satelitii chinezesti si rusesti ce fac, sint in concediu ?
        Dementa si isteria generata de scufundarea continua, descompune iremediabil SUA !!!
        Tine-i Doamne asa inca 2 – 3 ani !!!

    • Adica balonul este modern si americanii care au renuntat in 1998 la SR-71 Blackbird, sunt cu 50 de qni in urma? Esti vai de mortiii tai, cum sunt toti filorusii!

      • LabAlecule, trebuie sa vomiti tu ceva p-aci, ca altfel nu puteai sa ai loc de urmatorul troc de laturi pe care sa-l inghiti. Dupa cum stii… da-mi-ai o fruinte-n burta sa vezi unde-ti ajunge cutia limbii, ca sa-ti fac un vaxin cu ser coios

    • Marco vrei sa spui ca esti innebunit dupa marca Made in RPC sau Made in China? Lucruri bune bre! Bune de tot.

  2. (10,31)….Marco Silva a fost un bun fotbalist portughez in anii 2.000,….baaiii tarane analfabet cu acest pseudonim, tu esti nu mare CRETIN betiv.

    • „Tarane analfabet”, daca te-ai fi uitat in oglinda, ai fi vazut cine este „nu mare CRETIN betiv”.
      1. Daca „Marco Silva a fost un bun fotbalist portughez in anii 2.000”, tu de ce ii folosesti numele ca pseudonim?
      2. Exista o multime de oameni care poarta numele de „Marco Silva”.
      3. Exista restrictii in folosirea unor nume ca pseudonim?
      4. Omul si-a exprimat o opinie fata de atitudinea lasa a lui Biden si de decaderea SUA, iar tu l-ai atacat ca un turbat pe motiv de pseudonim, folosindu-te de practica securistica de a ataca omul, nu ideea. Bine, oricum nu te-ar fi dus capul la mai mult!

  3. O testare a noi forme de,a răspândi virusuri fabricate în laboratoarele sataniști lor

    • Adica, gazul din balon era plin de agenti patogeni ?
      Genial !
      Acum sa asteptam efectele !

  4. Daca l-au lovit cu racheta nu au cum sa mai recupereze partea electronica.Mai bine il capturau si vedeau ce este acolo,Puteau sa arunce un fel de plasa,sau sa sparga balonul ca sa coboare fara explozie.Acum o sa inceapa sa se acuze unii pe altii chinezii si americanii de orice tampenii

  5. Unde este prostul care spunea in alt comentariu ca nu poate fi doborat, ca e pre sus, la 22 km si ca americanii ajung la 20??

  6. E aici ,bate campii la ziar si il cheama Alex.De unde stii tu la ce inaltime zbura balonul?Hai,a-ti trotineta si circula.

    • Nu sti sa citesti? Eu intrebam de filorus care spunea cele de mai sus nu ca as fi stiut eu la ce inaltime este. Trotineta e la ma-ta in clitorism.

  7. Ce sa spioneze,colega ,pe aia care zac pe trotuare din cauza supradozelor sau pe aia de se bateau lihniti de foame pe mancarea stricata aruncata de un magazin?

  8. Mare scofală!…in sfarsit au făcut un ou !…mare victorie…
    Boul de la casa albă a interzis vânzarea baloanelor în america!…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger