AcasăȘTIRI EXTERNEBalena beluga rătăcită în Sena a fost eutanasiată / Ce au anunțat...

Balena beluga rătăcită în Sena a fost eutanasiată / Ce au anunțat veterinarii

Balena beluga rătăcită în Sena a fost eutanasiată

Beluga care a fost descoperită în urmă cu mai bine de o săptămână în fluviul Sena, în Franța, a trebuit să fie eutanasiată în timpul transferului său de la o ecluză din Eure la portul Ouistreham (Calvados), a anunțat prefectura departamentului Normandia.

„În pofida unei operațiuni de salvare fără precedent pentru beluga, suntem triști să anunțăm moartea cetaceului”, a anunțat prefectura din Calvados pe Twitter, precizând că aceasta a fost eutanasiată.

„Suferința sa era evidentă, nu a fost oportună eliberarea”

Într-o înregistrare video publicată de prefectura din Calvados, un medic veterinar explică faptul că „în timpul călătoriei, medicii veterinari au observat o deteriorare a stării sale și a activităților sale respiratorii. Suferința sa era evidentă. Nu a fost oportună eliberarea. Serviciile veterinare au fost nevoite să o eutanasieze”.

Balena beluga a fost adusă miercuri, la ora 10:30, la Serviciul de Inspecție Veterinară și Fitosanitară la Frontieră (SIVEP), situat în Ouistreham, pentru a fi supusă unei evaluări veterinare și sanitare înainte de a se lua în considerare potențialul său transfer la ecluza din Ouistreham, scrie Ouest-France.

În acest moment, după o evaluare veterinară, „a fost luată decizia colegială, împreună cu medicii veterinari, de o euthanasia”, a precizat prefectura din Calvados într-un comunicat.

Beluga, un cetaceu de 4 metri și aproximativ 800 de kilograme, obișnuit cu apele reci, fusese reperat în mod excepțional în Sena marți, 2 august, și se afla de vineri într-o ecluză a fluviului, la 70 km nord-vest de Paris.

author avatar
Tudor Borcea
492 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger