AcasăȘTIRI EXTERNEBaie de sânge la o petrecere: 12 oameni au fost ucişi! Alţi...

Baie de sânge la o petrecere: 12 oameni au fost ucişi! Alţi răniţi, transportaţi la spital

O petrecere ce s-a ţinut în Guanajuto, Mexic, s-a trasformat într-o baie de sânge. Cel puţin 12 persoane au fost ucise în urma unui atac armat.

Autorităţile au informat, de asemenea, că zeci de persoane rănite au fost transportate la spitale.

Victimele, tineri care petreceau înainte de Crăciun

Victimele sunt tineri care participau la serbările care preced Crăciunul, scrie digi24. Atacul armat a avut loc la hacienda San José del Carmen, de obicei închiriată pentru petreceri.

„Până în prezent, 12 persoane şi-au pierdut viaţa”, a declarat procuratura din Guanajuato, unul dintre cele mai violente state din Mexic din cauza prezenţei unor puternice bande criminale.

Statul Guanajuto, recunoscut pentru atacuri sângeroase

Din păcate, în statul Guanajuto au mai avut loc astfel de atacuri. Acest stat, care găzduieşte un centru industrial înfloritor, a devenit scena conflictelor dintre grupul Santa Rosa de Lima şi cartelul Jalisco – Nueva Generación, care se consacră traficului de droguri şi furtului de combustibil, printre alte infracţiuni.

În ultimii 18 ani, de când guvernul federal a lansat o controversată ofensivă militară împotriva traficului de droguri, peste 420.000 de persoane au fost ucise în ţară, majoritatea victime ale unor acte criminale.

author avatar
Andrei Ștefan
467 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger