AcasăȘTIRI EXTERNEBaie de sânge în California! A deschis focul asupra colegilor de muncă....

Baie de sânge în California! A deschis focul asupra colegilor de muncă. Cel puțin 8 persoane au fost ucise (VIDEO)

ucisiBaie de sânge în California! A deschis focul asupra colegilor de muncă. Cel puțin 8 persoane au fost ucise (VIDEO)

Un angajat al centrului pentru coordonarea traficului feroviar și-a împușcat mortal 8 colegi și l-a rănit pe un altul înainte de a-și lua viața miercuri, în San Jose, California.

Este unul dintre cele mai mortale atacuri armate din Statele Unite din ultimele luni, relatează Reuters. Autoritățile nu au anunțat care este motivul atacului și cum s-a desfășurat acesta. Pirotehniștii au cercetat zona atacului și au descoperit cel puțin un dispozitiv explozibil.

Agresorul a murit în urma atacului, dar nu a fost precizat dacă a fost ucis de forțele de ordine care au intervenit sau s-a sinucis. Atacul a avut loc într-un spaţiu administrat de Autoritatea de transport din Santa Clara, o zonă în care angajații desfășurau lucrări de întreținere a vehiculelor feroviare.

Suspectul și-a dat foc la casă, apoi și-a ucis colegii

Înaintea atacului, autorul pare să îşi fi incendiat propria casă, a declarat primarul oraşului San Jose, Sam Liccardo. Agresorul avea 57 de ani și era angajat al centrului pentru coordonarea traficului feroviar, acolo unde a deschis focul, au afirmat surse din cadrul poliției, citate de presa din SUA.

Incidentul de miercuri se alătură unei liste de alte opt atacuri armate cu multiple victime ce au avut loc în ultimele 8 luni. Atacurile au crescut considerabil după o pauză de un an, când măsurile au fost relaxate treptat în Statele Unite, după scăderea cazurilor de infectare COVID.

Luna trecută, un fost angajat al unui centru FedEx din Indianapolis a împușcat opt muncitori și apoi și-a luat viața.

author avatar
Andreea Vlad
232 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger