AcasăȘTIRI EXTERNE„Baby-boom” la maternitate: 107 nașteri în 91 de ore

„Baby-boom” la maternitate: 107 nașteri în 91 de ore

„Baby-boom” la maternitate: 107 nașteri în 91 de ore

Potrivit personalului unei maternități din SUA, unde s-a înregistrat acest record, această nouă ispravă este legată de pandemia Covid-19.

În perioada 24 – 28 iunie, dintr-un total de 91 de ore, 107 copii s-au născut la spitalul Baylor Scott & White din Texas, dublând recordul de naștere al unității, potrivit Good Morning America.

Vechiul record, pulverizat

Cu toate acestea, acest baby-boom nu a fost total anormal pentru acest centru de maternitate obișnuit cu afluxul de nașteri. Dar, de data aceasta, cifra este deosebit de mare, iar spitalul și-a bătut vechiul său record, care era de 48 de nașteri în 41 de ore.

Acest număr mare de nașteri într-o perioadă eterminată, descries ca „rar și exceptional”de către spital, ar fi fost influențat de pandemie, potrivit personalului.

Viitorii părinți, mai „relaxați”

„În primăvara anului 2020, când am fost închiși pentru prima dată, ne-am întrebat cu toții dacă în decembrie sau ianuarie ale anului următor vom cunoaște un baby-boom. Dar asta nu s-a întâmplat”, a declarat Michelle Stemley, asistentă și moașă la Bylor Scott & White.

„Ratele nașterilor au rămas constante toată iarna dar acum au crescut”. Michelle Stemley și colegii ei cred că viitorii părinți „s-au simțit mai relaxați în dorința lor de a-și extinde familia după ce s-au obișnuit cu carantina, care a început să devină o normă”.

Pentru a face față acestui val de nașteri, spitalul a trebuit să se adapteze, gestionând un flux ridicat pre și post natal, scrie Slate.

Covidul și sporul demografic

Doctorul obstetrician-ginecolog Jay Herd a experimentat perioada diferit. El nici nu a observat creșterea numărului de nașteri până când personalul nu a calculat-o, deoarece spitalul este „o unitate foarte, foarte ocupată”, a spus el.

Herd crede că acest baby-boom nu este un eveniment izolat și, în schimb, prezice o creștere a natalității, din cauza pandemiei Covid-19. „Nu cred că se va opri. În șapte până la opt luni, vom vedea o creștere demografică”, a prezis el.

author avatar
Tudor Borcea
180 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger