AcasăȘTIRI EXTERNEAxiom și Tom Cruise vor atașa un studio de film la Stația...

Axiom și Tom Cruise vor atașa un studio de film la Stația Spațială Internațională

Axiom și Tom Cruise vor atașa un studio de film la Stația Spațială Internațională

Orbita Pământului va primi în curând, din 2024 dacă totul va merge bine, primul său studio permanent de cinema, un semn și al creșterii numărului de actori și capital privat în sectorul spațial.

În comun cu firma americană Axiom, anunțul a fost făcut de Elena și Dmitry Lesnevsky, fondatorii studioului britanic Space Entertainment Enterprise și producătorii unui viitor film cu Tom Cruise, care urmează să fie turnat în imponderabilitate.

Studio de „conținut și divertisment”

Axiom este o companie cunoscută. Selectată de NASA pentru proiectul NextSTEP, un modul comercial atașat Stației Spațiale Internaționale (ISS), firma fondată de Michael T. Suffredini și Kam Ghaffarian explorează sectorul spatial în toate direcțiile, de la proiecte științifice sau industriale pe orbită, până la zboruri turistice.

Compania intenționează să-și construiască propria stație spațială, care va fi mai întâi atașată la ISS. De fundațiile sale se va atașa SEE-1, descris ca fiind „primul studio de conținut și divertisment, precum și primul loc multitasking din spațiu”, putând fi organizate și activități de natură sportivă, scrie Korii/Slate.

Prezentat de firmă ca un „modul gonflabil în microgravitație” de aproximativ 6 metri în diametru, SEE-1 ar putea fi atașat încă din decembrie 2024 la modulul pe care Axiom intenționează să-l lanseze pe orbită câteva luni mai devreme.

Mai multe detalii nu au fost oferite, în special privind conținutul proiectului de film cu Tom Cruise, despre care nu se știe aproape nimic, nici modul în care toate acestea vor fi finanțate în ciuda unui cost total care este estimat ca unul uriaș.

„Compania se află în prezent în discuții cu investitorii și partenerii comerciali cu privire la proiect, cu o nouă strângere de fonduri planificată în curând”, s-a mulțumit să explice Space Entertainment Enterprise.

author avatar
Tudor Borcea
135 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger