AcasăȘTIRI EXTERNEAvortul devine legal și mai accesibil pentru femeile din armata americană. Pentagonul,...

Avortul devine legal și mai accesibil pentru femeile din armata americană. Pentagonul, intervenție de urgență!

armata americanaAvortul devine legal și mai accesibil pentru femeile din armata americană. Pentagonul, intervenție de urgență!

Șeful Pentagonului, Lloyd Austin, a ordonat joi armatei americane să faciliteze accesul femeilor din armată la avort.

Austin a ordonat Pentagonului să emită directive care să le faciliteze femeilor din armată luarea de concedii şi rambursarea cheltuielilor de deplasare.

Femeile din armata americană au dreptul să avorteze la concediu medical pentru a avorta

El a dispus de asemenea măsuri pentru a le fi respectată viaţa privată. Aceste femei vor avea mai mult timp la dispoziţie pentru a-şi informa superiorii despre sarcină, iar sistemul de sănătate militar nu va avea dreptul să discute subiectul cu aceştia decât dacă ‘misiunea poate fi afectată’.

Femeile din cadrul bazelor militare amplasate în aceste state sunt nevoite, aşadar, să-şi ia mai multe zile de concediu pentru a se deplasa în alt stat, pe cheltuiala proprie, şi a găsi o clinică civilă care practică avortul.

Potrivit unei legi din 1976, sistemul de sănătate militar nu poate practica întreruperi de sarcină decât în caz de viol sau incest dovedit, ori dacă viaţa mamei este în pericol, dar Austin a luat măsuri pentru a facilita accesul la întreruperi de sarcină al femeilor din armată şi al familiilor lor.

Decizia Curţii Supreme de a revoca legea Roe v. Wade a avut „un impact asupra recrutării, retenţiei în armată şi nivelului de pregătire militară a forţelor noastre”, a declarat presei o responsabilă din Ministerul Apărării.

author avatar
Andreea Vlad