AcasăȘTIRI EXTERNEAvionul groazei în China. 113 pasageri au trecut prin foc - VIDEO

Avionul groazei în China. 113 pasageri au trecut prin foc – VIDEO

Avionul groazei în China. 113 pasageri au trecut prin foc - VIDEO

Un avion aparținând companiei chineze Tibet Airlines a ieșit de pe pistă, joi dimineață, înainte de a lua foc, pe Aeroportul Internațional Chongqing din sud-vestul Chinei.

Toți cei 113 pasageri și nouă membri ai echipajului au fost evacuați și duși în „siguranță”, a precizat compania aeriană. Aproximativ 40 de persoane au fost transportate la spital cu răni minore, a precizat aeroportul.

O „anomalie” în timpul decolării

Aeronava era programată să efectueze un zbor intern de la Chongqing la Nyingchi, în Regiunea Autonomă Tibet din sud-vestul Chinei, dar a avut loc un incident în jurul orei locale 08:09 (00:09 GMT).

„În timpul fazei de decolare, echipajul a observat o anomalie și a întrerupt procedura. Aeronava a ieșit de pe pistă”, a precizat Tibet Airlines într-un comunicat. „Aeronava a fost avariată de un incendiu”.

O înregistrare video difuzată de televiziunea de stat CCTV arată un avion pe pistă și un incendiu violent care se manifestă lângă el, cu un fum negru și gros care se ridică spre cer. Inițial, canalul a spus că destinația avionului era Lhasa, capitala regiunii autonome Tibet, scrie Le Figaro.

Al doilea incident în mai puțin de două luni

Potrivit site-ului Airfleets.net, specializat în flotele companiilor aeriene, aeronava este un Airbus A319, care a efectuat primul zbor la sfârșitul anului 2012. Tibet Airlines are 28 de A319 dintr-o flotă totală de 39 de aeronave, toate produse de producătorul european, potrivit aceleiași surse.

Acesta este al doilea accident aviatic din China în mai puțin de două luni, după prăbușirea încă neexplicată a unui Boeing 737-800 la 21 martie în regiunea sudică Guangxi, în urma căreia 132 de persoane și-au pierdut viața. A fost cea mai gravă catastrofă aeriană din China din ultimii aproape 30 de ani, în pofida unui nivel de siguranță aeriană în general bun al țării.

author avatar
Tudor Borcea
500 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger