AcasăȘTIRI EXTERNEAvion prăbușit peste linii electrice de înaltă tensiune. Uriașă pană de curent,...

Avion prăbușit peste linii electrice de înaltă tensiune. Uriașă pană de curent, intervenție de mare risc a salvatorilor – VIDEO

Avion prăbușit pe linii electrice de înaltă tensiune. Uriașă pană de curent, intervenție de mare risc a salvatorilor - VIDEO / Foto: printscreen

Pompierii au intervenit de urgență în Gaithersburg, Maryland, SUA, la nord-vest de Washington, D.C., pentru a salva pasagerii unui avion care s-a prăbușit peste firele electrice de înaltă tensiune.

Potrivit explicațiilor inițial oferite de Pete Piringer, purtător de cuvânt al serviciului de pompieri și salvare din Montgomery County (MD), SUA, la bordul aeronavei se aflau un pilot și doi pasageri.

Suspendați la 30 de metri înălțime

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit duminică peste liniile electrice de înaltă tensiune la aproximativ 50 de kilometri nord de Washington, provocând întreruperi masive de energie electrică, iar serviciile de salvare au lucrat până în timpul nopții pentru a salva persoanele aflate la bordul aeronavei încă prinsă în cabluri.

Avionul s-a prăbușit în jurul orei locale 17.30 (2230 GMT) în condiții de ceață și umezeală în Montgomery Village, Maryland, potrivit Serviciului de pompieri și salvare din Montgomery County. Aparatul a rămas prins în liniile electrice sub tensiune la aproximativ 30 de metri de sol.

Impactul a provocat întreruperi de energie electrică la 85.000-90.000 de clienți, potrivit Pepco, compania de utilități din zona Washington. De asemenea, drumurile au fost închise și multe semafoare din zonă au fost nefuncționale, informează Reuters.

Inițial, pompierii au declarat că două persoane erau în viață, dar blocate în interiorul avionului, deși șeful pompierilor a refuzat ulterior să confirme numărul de ocupanți.

Înconjurați de cabluri sub înaltă tensiune

Scott Goldstein, șeful pompierilor din comitatul Montgomery, a declarat că agenții de salvare au fost în contact cu doi ocupanți, sunându-i pe telefoanele lor mobile la intervale regulate. El a refuzat să descrie starea ocupanților avionului, cu excepția faptului că a spus că „am fost în contact cu ei”.

Cu toate acestea, pasagerii se confruntă cu mari pericole. Pe lângă faptul că sunt suspendați la 30 de metri în aer, aceștia sunt înconjurați de cabluri electrice de înaltă tensiune.

„Nu există nicio altă modalitate de a determina dacă este sigur accesul la stâlpul de înaltă tensiune până când acesta nu este împământat, ceea ce înseamnă că echipele trebuie să urce la fire pentru a pune cleme și cabluri pe linii” pentru a se asigura că nu există electricitate statică sau energie reziduală, a declarat Goldstein reporterilor.

Potrivit FAA (Administrația Federală a Aviației) , aeronava Mooney M20J zbura din Westchester, New York, și trebuia să aterizeze la Montgomery Airpark, în apropiere de locul accidentului.

author avatar
Tudor Borcea
411 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger