AcasăȘTIRI EXTERNEAvion militar prăbușit. Cel puțin 17 morți

Avion militar prăbușit. Cel puțin 17 morți

Avion militar prăbușit. Cel puțin 17 morți

Un avion militar care transporta cel puțin 92 de persoane s-a prăbușit duminică, 4 iulie, în sudul Filipinelor, a declarat șeful forțelor armate. Aparatul, un C-130, s-a prăbușit în timp ce încerca să aterizeze pe insula Jolo. 

Până în prezent, 17 persoane au murit și 15 persoane au fost salvate din avionul în flăcări, un C-130, care s-a prăbușit în timp ce încerca să aterizeze pe insula Jolo, în provincia Sulu, a declarat generalul Cirilito Sobejana, șeful forțelor armate de la Manila. Dar 35 de persoane sunt încă date dispărute.

„Salvatorii se află la fața locului, ne rugăm să putem salva mai multe vieți”, a adăugat generalul Sobejana.

„În timp ce transporta trupe din Cagayan de Oro (regiunea sudică Mindanao) avionul a ratat pista și apoi a încercat să recâștige putere, dar nu a reușit”, a spus el presei filipineze.

Prezență islamistă în zonă

Mulți dintre pasageri primiseră recent pregătirea militară de bază și fuseseră trimiși pe insulă ca parte a unei forțe operaționale comune de combatere a terorismului din regiune.

Armata este foarte activă în sudul Filipinelor datorită prezenței organizației islamiste Abu Sayyaf, considerată drept organizație teroristă de Washington, scrie France 24.

Organizația este alcătuită dintr-o rețea de activiști cărora li se atribuie atacuri teroriste sângeroase și răpiri de turiști străini și misionari creștini.

author avatar
Tudor Borcea
221 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger