AcasăȘTIRI EXTERNEAvioanele AWACS sosesc în România! Motivul pentru care NATO mută aeronavele spion...

Avioanele AWACS sosesc în România! Motivul pentru care NATO mută aeronavele spion pe flancul estic

avioaneAvioanele AWACS sosesc în România! Motivul pentru care NATO mută aeronavele spion pe flancul estic

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a anunțat vineri că marți, 17 ianuarie, vor sosi în România avioanele AWACS în contextul aplicării măsurilor de întărire a posturii defensive a NATO în regiunea Mării Negre.

Aeronave AWACS (Airborne Warning and Control System) din cadrul Forței Aeropurtate a NATO de Avertizare Timpurie și Control cu baza permanentă la Geilenkirchen, Germania, vor ateriza marți, 17 ianuarie, în Baza 90 Transport Aerian din Otopeni, în contextul aplicării măsurilor de întărire a posturii defensive a Alianței în regiunea Mării Negre.

NATO îşi supraveghează teritoriul cu avioane AWACS

Potrivit MApN, ca răspuns la agresiunea ilegală a Rusiei în Ucraina, NATO a sporit prezența aeriană în flancul estic al Alianței cu avioane de luptă suplimentare, avioane de supraveghere și avioane cisternă.

Din februarie 2022, aeronavele AWACS au efectuat patrule regulate în estul Europei și în regiunea Mării Baltice pentru a urmări avioanele rusești în apropierea granițelor NATO. Aeronavele AWACS vor executa, în perioada următoare, zboruri de recunoaștere și supraveghere pe teritoriul Alianței.

author avatar
Andreea Vlad