AcasăȘTIRI EXTERNEAvioanele AWACS sosesc în România! Motivul pentru care NATO mută aeronavele spion...

Avioanele AWACS sosesc în România! Motivul pentru care NATO mută aeronavele spion pe flancul estic

avioaneAvioanele AWACS sosesc în România! Motivul pentru care NATO mută aeronavele spion pe flancul estic

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a anunțat vineri că marți, 17 ianuarie, vor sosi în România avioanele AWACS în contextul aplicării măsurilor de întărire a posturii defensive a NATO în regiunea Mării Negre.

Aeronave AWACS (Airborne Warning and Control System) din cadrul Forței Aeropurtate a NATO de Avertizare Timpurie și Control cu baza permanentă la Geilenkirchen, Germania, vor ateriza marți, 17 ianuarie, în Baza 90 Transport Aerian din Otopeni, în contextul aplicării măsurilor de întărire a posturii defensive a Alianței în regiunea Mării Negre.

NATO îşi supraveghează teritoriul cu avioane AWACS

Potrivit MApN, ca răspuns la agresiunea ilegală a Rusiei în Ucraina, NATO a sporit prezența aeriană în flancul estic al Alianței cu avioane de luptă suplimentare, avioane de supraveghere și avioane cisternă.

Din februarie 2022, aeronavele AWACS au efectuat patrule regulate în estul Europei și în regiunea Mării Baltice pentru a urmări avioanele rusești în apropierea granițelor NATO. Aeronavele AWACS vor executa, în perioada următoare, zboruri de recunoaștere și supraveghere pe teritoriul Alianței.

author avatar
Andreea Vlad
447 afisari

4 COMENTARII

  1. contraofensiva ucrainiana. vin bradley-urile si himars-urile asa ca awacs-urile trebuie sa fie pe pozitie sa dirijeze loviturile si sa ghideze infanteria mecanizata ce vine in urma. d’aia rusii trag tare in bakhmut si soledar, iar putin s-a enervat ca l-a mintit ala cu contractele. daca apuca amerlocii sa se puna pe pozitie, rusnacii au belit-o si ucrocii castiga.

  2. In caz ca nu puteti citi intre randuri, urmeaza ca si niste romanasi, nu multi, dar cam in jur de 100 de mii de tampiti vaxxinati in cap sa fie luati cu japka de pe strazi, asa cum face cam de 1 luna pitikul cirkar azovist-banderist de la Kiev, care tot ce prinde acolo pe strazi, ii trimite direct pe front !! Lucrurile sunt mult mai grave decat zice presa aservita nazista occidentala kolektivizata fortat, dar nu va faceti griji, macar dulapul si maciukanezul maidanez o sa o stearga frumos si englezeste la Miami, o sa va faca frumos de acolo, cu mana, mai ales cu degetul mijlociu, la toti tefeleii destul de idioti sa se ofere ca si carne de tun pentru nazistii zdrentei naziste de zdrelinski 🙂 Vine macelul, baieti, speram ca v-ati trait bine viata pana acum, de acum incolo, cei care scapa o vor face numai ca si refugiatii ukro-na-zi, asta daca vreti sa traiti, si sa nu ramaneti fao o mana sau picior, sau ambele, asa cum sunt acum cu zecile de mii in ukro-na-zia gastii naziste de la Kiev 🙂 Si multe banane la toti sekuricii cu ochii albastrii ai ciukanezului 🙂

  3. Adevar graiesti Kill Gates!!! ” „The Unz Review”. Și care se recomanda, pe frontispiciu, „O colecție de perspective interesante, importante și controversate, excluse în general de media pentru marele public american”.

    Autorul articolului, Mike Whitney, sustine ca in fata situației critice în care se afla trupele regimului de la Kiev în zona orașului Soledar și a scandalului declanșat de documentele clasificate găsite în sertarele lui Biden de pe vremea când era vicepreședinte, actualul presedinte Biden se afla într-o situație critica și ar putea recurge la o diversiune (cu efecte catastrofalee), de escaladare a conflictului din Ucraina, prin trimiterea de trupe ale catorva state din NATO, intre care și Romania, în războiul din Ucraina.

    Pare incredibila, ba chiar monstruoasa, o asemena formula diversionista, dar însuși faptul ca Romania figureaza printre statele care ar urma sa trimita trupe pe fronturile de lupta di n Ucraina indica intorsatura cât se poate de primejdioasa pe care ar putea-o lua lucrurile. Dar iată articolul, intitulat „Este Biden șantajat să trimită trupe de luptă americane în Ucraina?”:”

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger