AcasăȘTIRI EXTERNEAvioane rusești, interceptate la Marea Neagră / Avioanele NATO au decolat de...

Avioane rusești, interceptate la Marea Neagră / Avioanele NATO au decolat de la baza Mihail Kogălniceanu

Avioane rusești interceptate la Marea Neagră / Avioanele NATO au decolat de la baza Mihail Kogălniceanu

Avioanele NATO s-au ridicat de la baza aeriană Mihail Kogălniceanu din România de patru ori în ultimele 20 de zile pentru a intercepta avioane rusești lansate din Crimeea, zburând spre teritoriul NATO de-a lungul coastei Mării Negre. 

De fiecare dată, avioanele rusești s-au întors fără incidente, dar zborurile reprezintă o amenințare tot mai mare pentru Alianță, au anunțat vineri comandanții militari.

„Reacționăm de fiecare dată la un avion rusesc”

Intenția rușilor nu a fost imediat clară pentru comandanții NATO ai acțiunilor de poliție aeriană și pentru Centrul de operațiuni aeriene combinate din Torrejon, Spania. Dar, aceasta a subliniat importanța misiunii de a proteja cerul asupra a ceea ce oficialii apărării spun că este prima linie a NATO în războiul Rusiei cu Ucraina.

„Avem mai multe avioane rusești care zboară în jurul Mării Negre”, a declarat generalul spaniol Fernando De La Cruz Caravaca, comandantul Centrului de Operații Aeriene Combinate NATO, pentru Air Force Magazine.

„Reacționăm de fiecare dată când orice avion rusesc zboară deasupra Mării Negre”, a adăugat el. „Trebuie să fim siguri că suntem acolo, pregătiți, în fața lor, pentru orice eventualitate”.

Comandantul CAOC a fost prezent alături de oficiali români, americani și alți oficiali ai NATO la o ceremonie la baza Kogălniceanu, care a marcat predarea atribuțiilor de poliție aeriană consolidată NATO din România din Italia către Marea Britanie.

Marea Britanie adaugă șase avioane Eurofighter Typhoon celor opt italiene care exercită misiunea împreună cu MiG-21 Lancer și F-16 românești, și șase F-16 americane din Escadrila 480 de Luptă de la Baza Aeriană Spangdahlem, Germania.

author avatar
Tudor Borcea
406 afisari

2 COMENTARII

  1. Romania se joaca cu focul,armata romana este terminata si cei care stationeaza de la NATO sint zero barat in fata rusilor

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger