AcasăȘTIRI EXTERNEAvertismentul unei autoare a vaccinului AstraZeneca: Viitoarele pandemii ar putea fi și...

Avertismentul unei autoare a vaccinului AstraZeneca: Viitoarele pandemii ar putea fi și mai letale decât Covid-19

Avertismentul unei autoare a vaccinului AstraZeneca: Viitoarele pandemii ar putea fi și mai letale decât Covid-19

Vaccinul Oxford-AstraZeneca este acum cel mai utilizat pe scară largă din întreaga lume, cu doze trimise în peste 170 de țări. Dar viitoarele pandemii ar putea fi mai letale decât actuala criză Covid-19, a avertizat unul dintre creatorii vaccinului, Dame Sarah Gilbert.

Profesor și cercetător britanic, Sarah Gilbert, a estimat că este nevoie de o finanțare suplimentară pentru a ne pregăti pentru viitoarele pandemii și pentru a evita ca progresele deja obținute de specialiști să fie irosite.

„Ar putea fi mai contagios, sau mai letal, sau ambele”

Ea a avertizat, de asemenea, că vaccinurile ar putea fi mai puțin eficiente împotriva variantei Omicron. Dame Sarah Gilbert  a adăugat că oamenii ar trebui să fie precauți până când se va ști mai mult despre această variantă.

„Nu va fi ultima dată când un virus ne amenință viețile și mijloacele de trai. Adevărul este că următorul ar putea fi mai rău. Ar putea fi mai contagios, sau mai letal, sau ambele”.

Vorbind despre varianta Omicron, ea a spus că mutațiile identificate în proteina spike sunt cunoscute ca putând crește transmisibilitatea virusului.

„Dar există modificări suplimentare care pot însemna că anticorpii induși de vaccinuri sau de infecția cu alte variante pot fi mai puțin eficienți în prevenirea infecției cu Omicron. „Până când vom ști mai multe, ar trebui să fim precauți și să luăm măsuri pentru a încetini răspândirea acestei noi variante”.

Cu toate acestea, Dame Sarah a spus că o protecție redusă împotriva infecțiilor și a maladiilor benigne nu ar însemna neapărat o protecție redusă împotriva bolilor severe și a decesului, scrie BBC.

Ea a cerut, de asemenea, ca progresul rapid observat în furnizarea de vaccinuri și medicamente în timpul pandemiei să devină normă. Nu există nici un motiv, spre exemplu, pentru care un vaccin universal pentru gripă să nu poată fi dezvoltat pentru a elimina amenințarea gripei, a spus ea.

Guvernul Marii Britanii a anunțat sâmbătă că toți călătorii care se îndreaptă spre Regatul Unit vor trebui acum să facă un test Covid-19 înainte de plecare, în efortul de a limita răspândirea variantei Omicron.

Marea Britanie a înregistrat duminică 86 de cazuri noi ale variantei Omicron, ducând totalul până acum la 246. În total, 43.992 de cazuri și 54 de decese în decurs de 28 de zile de la un test de coronavirus pozitiv au fost înregistrate duminică.

author avatar
Tudor Borcea
208 afisari

1 COMENTARIU

  1. Astea nu sunt vaccinuri ,ci niste seruri experimentale,adevaratele vaccinuri sunt cele din trecut facute in copilarie si isi fac efectul [ bun ] si in prezent, acum scopul e sa imbogateasca cateva firme occidentale cu cifre de mii de miliarde $ !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger