AcasăȘTIRI EXTERNEAvertismentul care dă fiori SUA: China începe războiul în Taiwan! Unde a...

Avertismentul care dă fiori SUA: China începe războiul în Taiwan! Unde a fost fixată linia roșie

chinaChina, somație pentru SUA: „Nu mai trimiteți arme către Taiwan” / Tensiuni între Beijing și Washington

China va „începe un război” dacă Taiwanul își declară independența, a avertizat ministrul chinez al Apărării.

Beijingul „nu va ezita să pornească un război, indiferent de costuri”, dacă Taiwanul își va declara independența, i-ar fi spus ministrul chinez al Apărării, Wei Fenghe, omologului său american, Lloyd Austin, în cadrul unei întâlniri în marja summitului de securitate Shangri-La Dialogue din Singapore.

China amenință SUA cu război în Taiwan

Declaraţia oficialului chinez de rang înalt sună ca un răspuns la afirmaţia secretarului american al Apărării, Lloyd Austin, care a denunţat activitatea militară „provocatoare şi destabilizatoare” a Beijingului, lângă Taiwan.

„Vom lupta cu orice preţ şi vom lupta până la capăt. Aceasta este singura alegere posibilă pentru China”, a declarat Wei Fenghe, în cadrul forumului de securitate ”Shangri-La Dialogue” din Singapore.

Cei care urmăresc independenţa Taiwanului cu scopul de a diviza China, cu siguranţă nu îşi vor atinge obiectivele. Nimeni nu ar trebui să subestimeze niciodată determinarea şi capacitatea Forţelor Armate Chineze de a-şi proteja integritatea teritorială”, a adăugat el.

China și SUA caută soluții pentru cooperare

Wei Fenghe a îndemnat Washingtonul ”să înceteze să denigreze şi să oprească China (…) să nu se mai amestece în afacerile interne ale Chinei şi să nu mai prejudicieze interesele Chinei”. Cu toate acestea, el a făcut apel la o relaţie ”stabilă” China-SUA, despre care a spus că este ”vitală pentru pacea mondială”.

La rândul său, Lloyd Austin i-a spus lui Wei Fenghe că Beijingul ar trebui să ”se abţină” de la orice altă acţiune destabilizatoare în această regiune, potrivit Pentagonului.

author avatar
Andreea Vlad
851 afisari

10 COMENTARII

  1. Vor sa duca un razboi! Cu ce , cu „chinezarii” ? Astea sunt bune sa sperii prostii mai slabi de inger.
    S-a vazut si in Ucraina ca nu este suficient sa te dai mare si tare , trebuie sa ai si cu ce. De dat din gura sunt buni si rusii si chinezii.

      • SUA ar trebuii să-și vadă de ale lor nu să se amestece peste tot.. a cam trecut vremea când erau cu adevărat prima putere industrială, știți bine că tocmai lăcomia concernelor americane a făcut ca majoritatea fabricilor lor să migreze pe continentul asiatic, bineînțeles forță de muncă ieftină materii la îndemână și o mega-piață de desfacere, deci putem spune că într-un fel și SUA a ajutat China să ajungă unde ie acuma.

    • Nu cu „chinezari” ba fraiere, este suficient sa nu le mai dea yankeilor hirte igienica si ai vor muri inecati in propriile fecale.

    • Alooo Anonimus, umbla vorba prin targ ca americanii cam plang de modul de lucru al serviciilor chineze si nu prea fac fata, in schimb nu prea, nu doar ca sa se planga dar si operativ, cam asa zice pe aici printr-un targ bunchisit de acoperiti laudatori de peste balta. De ce oare sau si ce implica asta?

  2. mai andreea numai de tampe4nii te tii. primul care a inceput galceava a fost sam iar chinezul i-a spus ca daca se baga sam isi ia bataie, deci ordinea e invers. ai facut asa si cu barcile rusesti care urmaresc flota nato si de fapt rusii i-au domolit rapid aducand flota nordului de nu mai caraie nimeni de ,,exercitiile” nato din marea nordului. s-au fasait pe ei bietii americani.

  3. Rusii au resursele (petrol, gaze, minerale, cereale, etc.), chinezii au productia de orice inafara de procesoarele PC (Intel, AMD) care se fac in Taiwan.
    Daca Taiwanul se intoarce la patria mama China, SUA nu mai exista ca forta economica, mai ales a are datorii mai mari decit valoarea intregilor lor active.

  4. Inevitabilul se va produce la scara mondiala pentru a face loc noii ordini mondiale care de aceasta data se va stabili prin forță.
    Nu vedeți că și aici unde vorbim nivelul intelectual și de exprimare este sub orice critică.
    Cum să-i ceri unei persoane să vorbească decent când nu o știi ca intelect și nivel de pregătire.
    Vorbesc așa de regulă cei de după obstacole care au un obicei de a fi mereu pe cursă.
    Rușine mare că cei de aici blochează păreri decente și lasă porcăriile lucru ce da de bănui, oricum e porcaiala aici, chiar așa nu poate face nimeni nimic?

  5. America nici nu e pregatita si nici nu poate duce razboi cu Beijing, deloc acum, iar pe termen lung cu siguranta China este intr-o cursa catre victorie, SUA are probleme uriase acasa, doar demonizarea unui adversar imaginar si polarizarea societatii in directia respectiva sa-i mai scoata din umbra, dar greu foarte foarte greu. China e deja spre locul 1 si nu prea il mai poate ceda.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger